Chilidogs

door | 9 okt 2021 | avondeten, brood, hoofdgerecht, kaas, lunch, recept, rund, saus, varken, vlees

Nou, met deze chili-dogs heb ik hoge ogen gegooid hier in huis, hoor! Zowel manlief als zoonlief hebben ervan gesmuld! Het recept heb ik uit het boek van Gordon Ramsay: Koken als een chef. Het recept heeft misschien niet echt chef-allure, vind ik in ieder geval, maar lekker was het zéker! Ik geloof dat dit een bekende Amerikaanse snack is. Een broodje hotdog met chili (con carne) erover. Ik heb zelf nog een klein blikje chilibonen door gedaan. Want chili con carne zonder bonen vind ik eigenlijk geen chili con carne… Maar ik heb nog nooit een echte Amerikaanse chilidog op, dus misschien sla ik daar wel helemaal de plank mee mis. Wat betreft de worsten: ik heb lekker slagers knakworsten genomen. Van die worstjes die echt “knak” zeggen als je ze doorbreekt, met zo’n lekker knapperig velletje. Die vind ik echt duizend keer lekkerder dan knakworsten uit pot of blik.

Ingrediënten
8 slagers knakworsten
300 gram rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel oregano
1 theelepel gemalen komijn
een snufje chilivlokken
1 theelepel worcestershire saus
2 theelepels suiker
1 blikje chilibonen
3 rode uien
1 eetlepel lichtbruine basterd suiker
1 eetlepel balsamico azijn
50 gram geraspte kaas
3 lente-uitjes
olie, zout, peper
8 langwerpige broodjes (evt afbakbroodjes)

Bereiding
Pel en snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit de ui daarin aan. Voeg, als de ui zacht is, de knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de oregano, komijn, chilivlokken en worcestershiresaus en de tomatenpuree toe en bak die even mee. Voeg het gehakt toe en bak dat al roerend rul. Doe de tomatenblokjes en de chilibonen erbij. Zet op een laag pitje en laat zachtjes inkoken.

Pel de rode uien en snij in ringen. Verhit een eetlepel olie en bak daarin de uienringen aan. Als de ui zacht is, roer dan de lichtbruine basterdsuiker en de balsamico-azijn erdoor. Laat op een laag pitje lekker karamelliseren.

Verwarm de knakworsten volgens de aanwijzing op de verpakking in heet water. Snij de bosuitjes in ringetjes.

Snij de broodjes doormidden. Leg er een plukje gekarmeliseerde ui op en daarop een knakworst. Schep er een flinke schep chili op en strooi er wat geraspte kaas en bosuitjes over.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Broodje gerookte kipfilet met zoete chilisaus

Nacho’s met roomkaas-chili dip

Chili con carne

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Echte Brabantse Worstenbroodjes

Mexicano-broodjes

Kebabbroodje

Mexicaanse burger met guacamole

Sweet Chilli Champignons

Entrecote Niçoise

Steak tartare

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *