Allemachtig, wat is het heet, he? Het is echt snikheet bij ons. Buiten 32 graden en binnen bijna 30. Mooie gelegenheid om het recept voor aardbeienijs op mijn blog te zetten. Weet je nog die pavlova’s, van laatst? Die maakte ik omdat ik eiwitten over had, omdat ik vier eierdooiers nodig had om dit ijs te maken. Daarvan heb ik de helft nog in de vriezer staan. Ik denk dat we die zo lekker op gaan smikkelen. Wie wil er nou geen overheerlijk zelfgemaakt ijs, met dit heerlijke warme weer? En écht, ik wil niet opscheppen hoor, maar dit is echt het áller, áller, áller lekkerste aardbeienijs dat je ooit geproefd hebt!

Let op: Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig. Zorg dat het vrieselement van je ijsmachine goed bevroren is door het minstens 24 uur van tevoren in de vriezer te zetten.

Ingrediënten
400 gram aardbeien
2 eetlepels citroensap
150 gram basterdsuiker
4 eierdooiers
400 ml slagroom

Bereiding
Hou eventueel een paar mooie aardbeitjes opzij om het ijs mee te garneren. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien met een staafmixer met de citroensap en de helft van de basterdsuiker.
Splits de eieren – voor dit recept heb je alleen de dooiers nodig.
Klop de dooiers met de rest van de basterdsuiker tot een lichtgeel, schuimig mengsel.
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Roer de gepureerde aardbeien door het eigeel-mengsel en spatel vervolgens de opgeklopte slagroom erdoor.

Giet het mengsel in de ijsmachine en zet ‘m aan. Laat het mengsel rustig bevriezen. Zet het ijs daarna nog minstens een uur in de vriezer om goed op te stijven. Neem het ijs een minuut of 10 voor je het wilt eten uit de vriezer, zodat het wat zachter wordt en je het makkelijker kunt opscheppen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Mini pavlova’s met citroenkwark en blauwe bessen

Limoncello-ijs met lemoncurd

Vanille roomijs

Pina Colada ijs

Mango-yoghurtijsjes

Bananen-yoghurtijs

Griekse yoghurt met merengue, aardbeien en granaatappelpitjes

Aardbeien kwarktaart (zonder gelatine)

Aardbeien-rabarber crumble