Broodje Serranoham

door | 4 sep 2022 | brood, lunch, recept, snel, varken, vlees

Gisteren had ik afgesproken met mijn beste vriendin, San. We zien elkaar echt veel te weinig, maar als we elkaar dan weer zien, dan gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren. Zó fijn, zo’n vriendschap! We hebben heerlijk bijgekletst. En we hebben lekker een broodje op een terras gegeten. Bij een superleuk eettentje met een theebar. San had een speltbroodje met avocado en ik had een broodje met serranoham.
Vandaag heb ik dochterlief naar Leimuiden gebracht, want die gaat komende tijd een vak volgen aan de Haagse Hogeschool. En dan logeert ze een paar dagen bij mijn moeder omdat Den Haag vanuit Leimuiden beter te bereizen is dan vanuit Wageningen of Gronau. Maar voor we vertrokken heb ik nog lekkere brunch-broodjes gemaakt. Ik heb het broodje dat ik gisteren op het terras heb gegeten nagemaakt. Een copy-cat broodje, dus. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zal ik maar zeggen. En ze waren goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Ingrediënten (voor 2 broodjes)
2 Italiaanse bollen (om af te bakken)
50 gram rucola
100 gram serranoham (6-8 plakken)
100 gram zuivelspread naturel
6 groene olijven (op olie)
3 zongedroogde tomaten (op olie)
1 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel parmezaanse kaas flakes (Grana Padano)

Bereiding
Bak de Italiaanse bollen af volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de olijven in ringetjes. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Rooster de pijnboompitten een paar minuten op een bakplaat in de oven tot ze licht beginnen te kleuren. Hussel ongeveer 1/2 eetlepel olie van de olijven door de rucola, zodat alle blaadjes bedekt zijn.
Snij de broodjes open en laat ze iets afkoelen.
Besmeer beide helften van het broodje met de roomkaas. Leg op beide helften een handje rucola. Leg er wat olijvenringetjes en reepjes zongedroogde tomaat op. Leg daarop een paar opgefrommelde plakken serranoham en daarop weer wat olijvenringetjes en reepjes zongedroogde tomaat. Strooi er wat pijnboompitten en kaas flakes over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Broodje gerookte kipfilet met zoete chilisaus

Broodje Bánh Mi

Broodje gezond

Broodje brie met rucola melange, viervruchten confiture en komkommer

Stokbroodje scamorza en prosciutto

Sweet Chilli Champignons

Pulled Jackfruit-kerriesalade

Freddie Mercury’s kip-kerrie-salade

Ciabatta met tonijn en Danish blue

2 Reacties

 1. Nicolet

  Gelukkig zit er geen patent op een lekker broodje en is namaken niet verboden! Zo kom ik ook vaak op ideeën voor een lekkere maaltijd. Ik ben het helemaal met je eens, beter goed … etc.!

  Antwoord
  • Paula

   Heerlijk die broodjes. zo wordt de variatie weer uit gebreid. Dankjewel. ik ga zeker verschillende uit proberen. ik hou niet echt van koken maar we moeten wel eten en dan eet ik wel graag lekker.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *