Vruchtenbowl

door | 4 jan 2023 | banaan, Hollands, recept, snel, tussendoortje, vegan, zoet

Vandaag was de laatste dag van mijn kerstvakantie en was ik gezellig een dagje naar mijn moeder. Kennismaken met haar nieuwe kat. En gewoon lekker een dagje “schuren”, zoals we dat noemen. Dat betekent zoiets als lekker een dagje in en om huis rommelen. Ik ging pas na het eten naar huis, dus vandaag geen tijd voor een uitgebreid blogje. Maar ik heb nog een hele stapel recepten op de plank liggen, dus dat komt goed uit. Het recept van vandaag mag eigenlijk geen recept heten, zo simpel is het. Maar ik vond het lekker en leuk en lekker nostalgisch, dus ik wil ‘m toch wel op mijn blog zetten. Gewoon om jullie op ’t idee te brengen het ook (weer) eens te maken.
Kennen jullie dit nog: Vruchtenbowl? Tegenwoordig is een bowl vaak een kom met rijst en zalm, avocado en sojaboontjes. Een soort XXL deconstructed sushi. Of een schaaltje yoghurt gepimpt met havermout, noten en vers fruit. Maar vroeger, toen ik klein was, was dít bowl: vruchtjes in sap. We hadden er een speciale bowl-set voor: een prachtige glazen schaal met bijbehorende glaasjes. Ik heb ook ooit een bowl-set gehad, maar als je wat kleinbehuisd bent, dan blijkt het niet zo heel handig te zijn om dingen te bewaren die je hooguit een paar keer per jaar gebruikt. Mijn moeder maakte op grote-mensen-verjaardagen vaak bowl. En ook bij mijn oma’s was er op feestdagen vaak wel een glaasje bowl. Heerlijk vond ik dat. Tenminste. De ene bowl was lekkerder dan de andere. Soms was het hartstikke lekker met knapperig fruit, maar soms was het week en weeïg zoet. Bowl werd vaak gemaakt met een mix van vers fruit en vruchtjes uit pot en blik. Als het echt luxe was met een potje kersen en een blikje mandarijn-partjes. En soms was het gewoon alleen een blik cocktailfruit. In dat laatste geval worstelde ik me braaf door mijn glaasje heen, maar dan hoefde ik daarna niet meer.
Met Oud&Nieuw heb ik bowl gemaakt van vers fruit. Ik heb het me wel makkelijk gemaakt, hoor, ik heb gewoon van die bakjes voorgesneden vers fruit uit de supermarkt gebruikt. Hoef je het fruit niet schoon te maken. Én, nog een groot voordeel, dan heb je lekker veel verschillende soorten fruit.

Ingrediënten
1 fles druivensap
750 gram voorgesneden vers fruit (o.a. ananas, mango, appel, druif, peer, blauwe bes, cantaloupe, kiwi)
150 gram aardbeien
1 banaan

Bereiding
Was de aardbeien en snij de grote in stukken. Pel de banaan en snij in plakjes. Snij indien nodig het voorgesneden fruit nog wat kleiner. Doe het gesneden verse fruit in een schaal. Giet de druivensap erbij en roer even goed door. Schep wat bowl in een glas en serveer met een vorkje.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Perziken uit de oven

Bananen-Maracuja smoothie

Smoothie

Overnight oats met appel en kaneel

Breakfast bowl

Komkommer-kiwi-kervel water

Vanilleyoghurt met aalbessen

Franse appeltaart

Gegratineerde peren met bitterkoekjes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *