Breakfast bowl

door | 16 jan 2021 | banaan, kids, no-bake, ontbijt, recept, snel, vegetarisch, zoet

Ontbijt is niet zo mijn ding. Meestal is het nogal de sluitpost in mijn ochtendritueel. Toen ik nog naar kantoor ging, vertrok ik doorgaans iets na zessen. Nou, voor die tijd kreeg ik echt geen hap door mijn keel. Áls ik al tijd zou hebben genomen om te gaan zitten voor ontbijt. Ik at dan op mijn werk, als mijn laptop aan het opstarten was. Dan had ik een bak kwark in de koelkast daar staan. En een bakje gemengde ongezouten noten in mijn locker. Of ik sneed er een half appeltje door. Of ik smeerde voor vertrek gauw nog even een paar -nog bevroren- boterhammen. Met smeerkaas of pindakaas. Lekker makkelijk.
Maar ook op mijn vrij dag of thuiswerkdag, was ontbijt nogal een ondergeschoven kindje. Dan was ik vooral bezig om de kids klaar-voor-vertrek te maken. Gezellig samen rustig ontbijten was er meestal niet echt bij. Daar komt nu, met thuiswerken en thuis onderwijs, wel verandering in. In het weekend maak ik nog wel eens een uitgebreid ontbijtje. Maar dan is het meestal hartig: kaas-croissants, Egg ’n cheese-onion, hartige wentelteefjes of Engels ontbijt. Of gewoon een tosti of uitsmijter.
Nu komen er op Instagram en Pinterest regelmatig “breakfast bowls” bij: heuse kunsstukjes die er ontzéttend aantrekkelijk uitzien. Dat wilde ik natuurlijk ook eens proberen.
Tadaaaaaaa, hieronder mijn eerste pogingen. Voor ieder van ons een andere breakfast bowl, met een ander kwarkje en andere topping. Ik moet zeggen dat ik hier wel vrolijk van word: een feestje in een kom. Goed begin van de dag! Ga ik vaker doen, denk ik.

Breakfast bowl Strawberry
Aardbeien kwark met een topping van banaan, verse aardbei, cruesli, hazelnoten en chocoladerasp

 

Breakfast bowl Go Banana
Bananen kwark met een topping van banaan, aardbei, druiven, pistachenoten (fijngehakt) en geraspte chocolade.

 

Breakfast bowl Cherry
Kersen kwark met een topping van zonnebloempitten, havermout, blauwe bessen, amandelschaafsel, aardbei en braam.

 

Breakfast bowl Stracciatella
Stracciatella kwark met een topping van banaan, cruesli met amandel, blauwe bessen, stukjes chocolade en mango en chocolade rasp.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Griekse yoghurt met aardbeien

Smoothie

Zelfgemaakte cruesli

Kwark met noten

Bananenbrood

Free’s bananen-maracuja smoothie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *