Macaroni a la pappa – maar dan vegetarisch

door | 17 mrt 2020 | avondeten, hoofdgerecht, pasta, vegetarisch

Ik ga een beetje valsspelen, vandaag. Ik zet deze foto van de “macaroni a la pappa – maar dan vegetarisch” op mijn blog, maar de rest van de foto’s en het recept zet ik er pas morgen bij. Ik ga namelijk nu een bordspel met de kinderen spelen in het kader van houd-de-moed-er-in. Twee pubers op elkaars lip valt niet mee en zeker niet als dit hele gebeuren voor de jongste als een donderslag bij heldere hemel komt… Ik heb zwáár bewondering voor ouders die een heel thuis-les-schema van de grond krijgen, nu. Die van mij -en dan vooral die ene- zijn niet te genieten als ik ook maar dúrf te opperen dat er misschien nóg iets anders moet gebeuren behalve gamen…


We hebben gisteren niet alleen gezellig een spel gedaan (was heel gezellig!), maar we hebben ook een dag-schema gemaakt om een beetje structuur in de dagen te krijgen. Nu zitten we met zijn drieën aan de eettafel te werken. Lone maakt een proef-examen Scheikunde. Free is bezig met zijn wiskunde huiswerk en ik schrijf dit blogje van gisteren. Op ons schema staan ook behalve werk en huiswerk ook vrije tijd, sport-activiteit, een klusje en even naar buiten om een frisse neus te halen. Edwin is op school, daar zijn ze druk bezig om onderwijs-op-afstand aan de praat te krijgen.

Gisteren heb ik boodschappen gedaan. Dat had ik nog niet gedaan sinds de hamsterwoede was begonnen en ik zag er een beetje tegen op. Maar het viel reuze mee! Eerst naar de groenteboer in Bennekom: die had nog meer dan genoeg. Alleen de prei was daar op, maar die kon ik wel gewoon nog bij de supermarkt vinden. Hier en daar waren wel lege schappen: sommige verse groenten (broccoli en sperziebonen), veel voorgesneden groenten, varkensvlees (op de net bijgevulde speklapjes na), gehakt, tortilla’s, grote verpakkingen witte rijst, grote verpakkingen wc-papier, bakmeel en biologische eieren: óp! Maar er was nog genoeg van van alles in de supermarkt en op de biologische eieren na heb ik alles van mijn boodschappenlijst kunnen kopen. Ik heb boodschappen voor een week gekocht. En over een week zien we wel weer. Al moet ik misschien tussendoor nog een keertje brood halen, want er passen maar zes halfjes in onze vriezer.
Gisteravond stond deze vegetarische macaroni a la pappa op het menu. Edwin is een beetje klaar met de “vegetarische meuk”, zoals hij het noemt, en hij stond dan ook nog niet te springen om zijn signature dish vegetarisch te maken. Maar nadat hij het geproefd had was hij het met me eens dat het prima smaakte!
Ik had er van die diepvries-saté’tjes bij gekocht: twee met kip en één met vega-stukjes. Ik heb van beide geproefd en kon niet meer proeven welke, welke was.

Ingrediënten (6 personen)
1 bak vegetarisch kruimig gehakt (175 gram)
1/2 bakje vega hamblokjes (ongeveer 85 gram)
1 bak nasi-groenten (450 gram)
2 zakjes nasi-kruidenmix
1 zak fusilli (500 gram)
olijfolie
optioneel: geraspte kaas, saté, kroepoek en/of een gebakken eitje

Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook en kook daarin de fusilli gaar.
Roer een kopje kokend water door de nasi-kruidenmix en laat een minuut of vijf wellen.
Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak daarin het vegetarische gehakt aan. Doe de nasi-groenten erbij en bak al roerend mee met het gehakt. Als de groenten iets gaan slinken, doe dan de vegetarische hamblokjes erbij.

Roer goed door en doe dan de gewelde kruidenmix erbij.
Giet de fusilli af als hij gaar is en roer het groentemengsel er doorheen.

Op zich is je macaroni nu al heel lekker, maar wij eten er altijd graag nog iets bij, zoals van die bakjes saté uit de diepvries (even au bain marie of in de magnetron opwarmen), geraspte kaas en/of een gebakken eitje.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Macaroni di pappa (de originele)

Pasta-ovenschotel met spinazie en bechamelsaus

Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaten en paprika’s

Pasta met spinazie, feta en pijnboompitten

Trofie alla Genovese

Groene Mac&Cheese

Pasta uit de oven met gegrilde paprika, bonen en mozzarella

Bloemkool, macaroni en kaas

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *