Paksoistamppot met cashewnoten

door | 17 apr 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, stamppot, vegetarisch

Een lekker eenvoudige maaltijd, vandaag. Maar wél bijzonder smakelijk. Misschien zelfs wel lekkerder dan bijvoorbeeld andijviestamppot. Andijvie kan soms een beetje bitter zijn, of -als je ‘m nog even doorwarmt- een beetje snotterig worden en dat had deze stamppot met paksoi niet. De gerookte paprikapoeder gaf een heerlijk pittige smaak. En de cashewnoten, stukjes halfgesmolten kaas en het lente-uitje zijn een lekkere verrassing in elke hap. Voor mij is “iets met aardappelen” ook altijd lekker makkelijk, want het aardappels schillen besteed ik altijd aan manlief uit. 🙂
Bron: knipsel uit de Allerhande

Ingrediënten
2 stronken paksoi
2 kilo aardappels (kruimig)
200 ml kookroom
200 gram jong-belegen kaas
100 gram cashewnoten
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 lente-uitje

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Doe zoveel water in de pan tot de aardappelen onder staan en strooi er wat zout bij. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn.
Snij het topje van de stronk paksoi af. Snij de stengels in dunne reepjes. Snij de bladeren in de lengte een paar keer door en snij dan ook het groen van de paksoi in reepjes.
Verhit een droge koekenpan en rooster daarin cashewnoten tot ze licht beginnen te kleuren. Strooi de paprikapoeder erover en hussel goed door. Laat de cashewnoten afkoelen.
Doe de kookroom in een magnetron-bestendige mok en verwarm twee minuten op 600 watt.
Roer de warme kookroom door de aardappelen, zodat je een smeuiige puree hebt. Roer de paksoi door de puree heen.

Snij de kaas in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Hou een klein deel van de kaasblokjes, cashewnoten en lente-ui ringetjes apart en schep de rest door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot nog even kort op laag vuur.
Schep een flinke schep paksoistamppot op een bord en strooi er nog wat blokjes kaas, cashewnoten en lente-ui over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Witlofstamppot met kaas, mosterd en spek

Spinaziestamppot met kerrie-ui en ei

Zoete aardappelstamppot met rucola en zongedroogde tomaatjes

Spruitjesstamppot met shoarma en kerrie-appeltjes

Pastinaakstamppot met gekarameliseerde witlof en walnoten

Pompoenstamppot met feta en hazelnoten

Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas

Spruitjesstamppot met pesto, zongedroogde tomaten, en boerenkaas

Preistamppot met pesto

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *