No-bake Twixtaart

door | 6 sep 2020 | kids, no-bake, recept, taart, tussendoortje, vegetarisch, zoet

Omdat Lone vrijdag thuis kwam, na haar eerste week op kamers, had ik als verrassing deze twix-taart voor haar gemaakt. Het is een taart voor échte zoetekauwen, want hij is súper zoet, door de karamel en de poedersuiker in het chocolade-glazuur. Het is ook nog eens een heerlijk makkelijke taart. Laat je niet afschrikken door de karamel. Je kúnt natuurlijk karamel maken van een blikje gecondenseerde melk, maar zelf vind ik gewone, zelfgemaakte karamel van suiker en slagroom veel lekkerder. En karamel maken is écht niet zo moeilijk. Je moet er gewoon alleen bijblijven. Én oppassen dat je de karamel niet aanraakt, want die is g l o e i e n d heet.
Vandaag hebben we Lone weer terug gebracht naar Enschede, met een verhuisbusje met grote spullen die niet in onze gewone auto pasten, zoals haar fiets, haar nieuwe combi-magnetron, een roltafeltje om de combi-magnetron op te zetten en een keyboard. En nog gewone bagage: beddengoed, kleding, boeken, wat snuisterijen en natuurlijk een bakje met nog een paar stukken van de Twixtaart. Edwin heeft geholpen met haar wifi en daarna zijn we met z’n drietjes nog wat gaan eten in het centrum van Enschede. En toen was het alweer tijd om afscheid te nemen en voor ons om weer terug naar Wageningen te gaan. Tot volgende week, moppie!

Ingrediënten
200 gram biscuitjes
100 gram boter
150 gram fijne kristalsuiker
150 ml slagroom
100 gram pure chocolade
150 gram poedersuiker
50 ml slagroom
50 gram boter

Bereiding
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de 100 gram boter in een pannetje of in de magnetron. Meng het koekkruim met de gesmolten boter. Bekleed zowel de bodem als de wanden van een springvorm met bakpapier en doe het koekkruim-mengsel daarin. Duw stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.

Doe de fijne kristalsuiker in een steelpan, met 1 eetlepel water. Zet de steelpan op middelhoog vuur, zodat de suiker karamel wordt. Als je karamel egaal lichtbruin is, voeg dan -al roerend- beetje bij beetje 150 ml slagroom toe. De slagroom begint direct te koken. Roer met de houten lepel de borrelende slagroom door de karamel. Blijf roeren tot je weer een glad mengsel hebt. Voeg dan pas weer een beetje nieuwe slagroom toe. Weer blijven roeren tot je een glad mengsel hebt.

Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Giet dan de karamel over de koekjesbodem.

Breek de pure chocolade in stukjes en doe die samen met de boter in een pan. Smelt de chocolade en boter au bain marie (dus in een pannetje boven een andere pannetje met kokend water). Als de chocolade en boter gesmolten zijn, zet dan het pannetje opzij en laat het chocolade-mengsel iets afkoelen. Roer eerst de slagroom en dan de poedersuiker er door.

Smeer het chocolademengsel over de karamel-laag.

Versier met mini-twixjes. Zet de taart koel weg, zodat de chocoladelaag kan opstijven.
Snij de taart met een scherp mes in punten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Walnoten-karameltaart

Bananen-karameltaart

Nutellataart

S’mores uit de oven

Rocky Road

Gouwe Ouwe Chocolade Taart van Nigella

Chocoladetaart

Chocolade fudge met pistache

No-bake s’morestaart

Oreobonbons

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *