Gevuld stokbrood

door | 29 jan 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, rund, traybake, varken, vlees

Zowel gisteren als vandaag heb ik gezellig bijgekletst met een paar collega’s. Online, natuurlijk, maar het was erg fijn om ze weer even te zien en te spreken. Inmiddels is dochterlief weer thuis, dus vanavond eten we vegetarisch, maar gisteren aten we gevuld stokbrood. Ik was eigenlijk van plan het stokbrood te vullen met Italiaans gekruid gehakt, maar al waar ik keek: ik kon nérgens mijn potje Italiaanse kruiden vinden. En dat terwijl ik die toch de avond ervoor nog gebruikt heb voor de moinkballs. Ik heb werkelijk ál mijn kastjes en laadjes open getrokken, maar dat potje is nérgens te bekennen. Ik heb zelfs in de koelkast gekeken, je weet maar nooit, maar het is echt foetsie! Ja, het komt vast wel weer een keer boven water, maar voor het avondeten moest ik dus even wat anders gebruiken. En dus: change of plan. In plaats van Italiaanse kruiden heb ik nasi kruiden gebruikt met een scheutje ketjap. Dat pakte súper lekker uit, moet ik zeggen.
Op de ingrediënten-foto hieronder liggen drie beschuiten, maar die heb ik uiteindelijk niet gebruikt. In plaats van de beschuit, heb ik het kruim uit de afbak-baguettes gebruikt om het gehakt mee aan te maken. Maar dat bedacht ik pas nádat ik de ingrediënten-foto al had gemaakt.

Ingrediënten (voor 3-4 porties)
2 afbak-baguettes
300 gram gehakt
200 gram Italiaanse roerbakgroenten (extra fijn gesneden)
6 plakjes ontbijtspek
2 eetlepels nasi kruidenmix
2 eetlepels ketjap manis
wat geraspte kaas
1 ei
(let op: géén extra beschuit of paneermeel nodig)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet ongeveer 50 ml kokend water op de nasi kruidenmix, zodat die kan wellen. Knip de ontbijtspek in reepjes.
Snij de afbakbaguettes in de lengte tweemaal in, een paar centimeter uit elkaar en ongeveer 3 centimeter diep. Peuter het brood eruit, zodat een sleuf ontstaat. Verkruimel het brood dat uit de sleuf komt en doe het in een mengkom.

Doe het gehakt bij het broodkruim in de mengkom, samen met de gewelde nasi-kruiden, de ketjap, de spekreepjes en het ei. Kneed goed door elkaar.

Kneed daarna de Italiaanse roerbakgroenten door het gehakt.

Verdeel het gehaktmengsel in tweeën en vul de twee uitgeholde baguettes ermee.

Leg de twee gevulde baguettes op wat aluminium-folie in een braadslee en zet in de oven. Dek na 20 minuten de gevulde stokbroden af met aluminiumfolie en zet nog 15 minuten terug in oven. Check even met een vlees-thermometer of het gehakt al gaar is.

Strooi wat geraspte kaas over het gehakt en zet nog een paar minuten terug in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Neem de gevulde stokbroden uit de oven en snij in stukken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Gehaktballen

Courgette gevuld met vegetarisch gehakt, kaas en hazelnoten

Gevulde tomaat

Vloerbrood gevuld met gehakt en groenten

Moinkballs

Stokbroodje met tomaat en gesmolten kaas

Stokbroodje scamorza en prosciutto

Broodje gezond

Freddie Mercury’s kip-kerriesalade

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *