Spaghetti met brie en snoeptomaatjes

door | 25 feb 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Deze spaghetti met brie en snoeptomaatjes aten we eergisteren. Toen kwam ik even niet aan bloggen toe, want we zijn druk met het voorbereiden van de verhuizing van dochterlief naar een andere studentenkamer. Haar huidige kamer hadden we via-via gevonden. Toen ze er een half jaar geleden ging wonen was de afspraak dat het maar voor een half jaar zou zijn. Al had ze er nog wel iets langer kunnen blijven, als ze niet op tijd iets anders had gevonden. Maar ze is precies op tijd tegen een studentenkamer in Gronau aan gelopen: een internationaal huis met 7 andere studenten, vlák over de grens. 11 minuutjes met de trein naar Enschede. Ze kreeg de kamer en ze heeft er heel erg veel zin in! Maar verhuizen naar Duitsland is natuurlijk wél wat ingewikkelder dan verhuizen binnen Enschede. En nu met corona helemaal… Dinsdagavond hebben we de corona-regels van Noordrijn-Westfalen nog een keer goed doorgenomen en een coronatest voor vanmorgen geregeld. Zo eentje met een reis-certificaat. De uitslag is binnen: negatief. Morgenochtend kan ik de verhuisbus ophalen en dan begint het avontuur: van Wageningen, via Enschede naar Gronau. En ikzelf weer op tijd -als in: vóór de avondklok- terug naar Wageningen.

Ingrediënten
500 gram verse spaghetti (koelvers)
500 gram snoeptomaatjes
1 stuk brie (200 gram)
1 bakje verse roomkaas (200 gram?)
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel chilivlokken
1 bosje peterselie (15 gram)
peper, zout, olijfolie
optioneel: parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.
Doe de snoeptomaatjes in een braadslee. Sprenkel er wat olijfolie over en strooi er zout en peper over. Zet de tomaatjes ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Snij de brie in stukken en doe die, samen met de roomkaas in een bakblik of ovenschaal. Zet de kaas bij de tomaatjes in de oven tot de kaas goed gesmolten is.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de spaghetti af, maar vang het kookvocht op.

Doe de geroosterde tomaatjes met het sap uit de braadslee bij de spaghetti. Doe de gesmolten kaas, de knoflookpoeder, chilivlokken en de fijngeknipte peterselie erbij en roer goed door elkaar. Voeg indien nodig wat van het pasta-kookvocht toe, om iets smeuïger te maken.

Schep wat spaghetti op een bord en schep er nog wat geroosterde tomaatjes op. Strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas over en garneer met een takje peterselie.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Éénpanspasta

Pappardelle met kip in romige tomatensaus

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

Gnocchi caprese

Burger met asperges, brie en ei

Spinazie-brietaart

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *