Smokey pulled jackfruit met rijst en spitskool salade

door | 22 jul 2021 | avondeten, hoofdgerecht, recept, rijst, salade, saus, stoofschotel, vegan, vegetarisch

Vandaag had ik de middag vrij genomen, zodat ik voor mijn vakantie nog zoveel mogelijk kan voorbereiden voor onze verhuizing. Mijn moeder kwam helpen en we hebben flink geruimd op zolder. We hebben een auto vol naar het afvalbrengstation gebracht. Dat ruimt weer lekker op. En we hebben alvast wat dozen naar de berging van het appartement gebracht. Ik mocht mam even het appartement laten zien, want ze was natuurlijk wel heel benieuwd. Terwijl we naar het appartement waren, stond deze jackfruit lekker zachtjes te pruttelen. De rijst stond gaar te stomen onder een deken, dus bij thuiskomst hoefden we alleen nog maar de salade te maken. Ik vond het erg lekker! Het recept van de pulled jackfruit met barbecuesaus komt uit de Foodies.

Ingrediënten
2 blikken jackfruit
2 uien
3 tenen knoflook
8 eetlepels barbecue saus
2 eetlepels chipotlesaus
1/2 glas appelsap
1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel venkelzaad
1/2 spitskool
1 appel
2 bosuitjes
zout, peper
olijfolie
300 gram rijst
evt: een theelepel suiker of honing

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de uien. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan. Fruit de ui aan. Pers de tenen knoflook erboven uit en bak even mee. Spoel de jackfruit af in een vergiet en laat goed uitlekken. Voeg de uitgelekte jackfruit toe aan de pan en voeg de appelsap, barbecuesaus, chipotlesaus en de gerookte paprikapoeder, komijn, kaneel, zwarte peper en de venkelzaad toe.

Roer goed door en laat op een laag pitje met de deksel op de pan minstens een half uur zachtjes sudderen.

Snij de (halve) spitskool en de appel in reepjes. Meng de spitskool en appel met de mayonaise, 2 eetlepels appelsap en 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder. Meng goed door elkaar. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Druk de jackfruit met een lepel fijn. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een theelepel suiker of honing toe, als de stoof te zuur is.

Schep wat gekookte rijst op en daarnaast wat pulled jackfruit en spitskoolsalade.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Jackfruit-curry met macadamianoten

Zelfgemaakte tortilla’s met paprika en pulled jackfruit

Jackfruit-kikkererwten-burgers

Vegan Surinaamse bami met peultjes, pulled jackfruit en bamboescheuten

Pulled Jackfruit-kerriesalade

Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

Dürüm met omelet en spitskool

Spitskool met shiitakes van de bakplaat

Spitskoolschotel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *