Pastasalade met kerrie en kaas

door | 30 aug 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, lunch, pasta, recept, salade, vegetarisch

Gisteren heb ik Lone weer naar haar studentenkamer in Gronau gebracht. In de vakantie waren haar boeken voor het nieuwe studiejaar bezorgd en dat was me nogal een pakket: veel te zwaar om mee te slepen met de trein. En daarnaast had ze nog een krat en een tas vol met kleding en spullen uit haar kamer in ons oude huis. Ik wilde haar niet te laat wegbrengen, want ik moest ook nog terug rijden, natuurlijk. Daarom had ik bedacht dat ik een pasta-salade zou maken. Die zouden we makkelijk mee kunnen nemen en hoefde niet opgewarmd te worden, ’s avonds. Voor het geval de magnetron bezet zou zijn. We waren iets later dan gepland vertrek-klaar, daarom aten we thuis al een bordje pasta-salade. Als late lunch. Ze vond het geen succes. Met lange tanden zat ze er met haar vork in te prikken en het heen en weer te schuiven op haar bord… Hmpf. Ja, meestal maak ik pasta-salade met een pesto dressing, en die vind ze meestal wel lekker. Maar ik wilde weer eens wat anders, dus werd het kerrie. En die vond ze dus niet lekker. Gelukkig vonden Edwin en Free het wel lekker. Die hebben het dus als late lunch én als avondeten gegeten. En wij hebben ’s avonds in Gronau een pizzaatje gehaald. Ook lekker.

Ingrediënten
Ingrediënten
200 gram fusilli (of een andere pastasoort)
2 uien
250 gram snoeptomaatjes
1 komkommer
2 wortels
1 stengel bleekselderij
1 appel
1 klein blikje kikkererwten
4 eieren
1 stuk kaas in blokjes (ongeveer 200 gram)
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepels kerriepoeder
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
peper en zout
olie

Bereiding
Was de eieren. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook in het gezouten water zowel de eieren als de pasta gaar. Schep de eieren uit het kokende water als ze hard gekookt zijn en laat ze schrikken in koud water. Giet, als de pasta gaar is, de pasta af spoel na met koud water.

Pel en snipper de uien. Was de wortels en snij in blokjes. Giet de kikkererwten af. Verhit een paar eetlepels olie in een (kleine) koekenpan en fruit daarin de ui aan. Voeg de wortelblokjes en de kikkererwten toe en roer dan de kerriepoeder en gerookte paprikapoeder erdoor en bak even tot de wortelblokjes een béétje zacht beginnen te worden.

Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Snij de snoeptomaatjes in vieren.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Snij de kaas in blokjes. Snij de stengel bleekselderij in dunne plakjes.
Pel de eieren. Snij 1 ei in plakjes en snij de andere 3 eieren in kleine stukjes. Roer dit alles met de mayonaise en het kerrie-mengsel door de pasta.

Proef even en breng indien nodig verder op smaak met zout, peper en/of meer kerriepoeder of mayonaise.

Schep wat pasta salade op een bord en garneer eventueel met een (paar) plakjes ei of snoeptomaatjes.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Appeltje-eitje salade

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

Laagjes-salade met pasta en pesto-dressing

Drie-bonen-salade

Pastasalade met pestospread en warmgerookte zalm

Pastasalade met tonijn en/of halloumi

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Mam’s Meloen-selleriesalade

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *