Freddie Mercury’s Champignons

door | 5 sep 2021 | brood, lunch, recept, salade, varken, vlees, voorgerecht

Vandaag, 5 september, zou Freddie Mercury jarig geweest zijn. Sinds mijn veertiende ben ik al fan van de band Queen, dus Freddie’s verjaardag, daar sta ik elk jaar wel even bij stil. De laatste jaren kook ik iets uit het kookboek Freddie Mercury’s Royal Recipes. Helaas heb ik er bij het inpakken voor de verhuizing niet bij stil gestaan dat ik dit jaar Freddie’s verjaardag in ons tijdelijke huis zou vieren, en dus staat het Freddie Mercury kookboek opgeborgen in de berging van ons nieuwe appartement. Gelukkig staat er op de website van het kookboek nog een recept van Marinated Mushrooms dat ik nog niet eerder had gemaakt. Zowel Edwin als Lone houden niet van champignons, maar Lone is dit weekend in Gronau gebleven. Edwin heeft wel een hapje geproefd, maar het was echt niet aan hem besteed. Free vond het wel lekker en ik vond het zelf ook heerlijk! Ik heb het met geroosterd brood gegeten, maar je kunt het ook heel goed met alleen sla eten. Dat is ook súper lekker.

Ingrediënten
400 gram kastanje champignons
50 gram ontbijtspek (in plakjes)
4 tenen knoflook
250 ml rode wijn
2 baby romaine sla
peper, zout, olie
Optioneel: boterhammen

Bereiding
Knip de plakjes ontbijtspek in reepjes. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak daarin de spek. Veeg indien nodig de champignons schoon en snij de champignons in plakjes. Bak de champignons mee met de spek. Pers de tenen knoflook uit boven de pan en bak mee tot de champignons zacht zijn.

Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat op een laag pitje zachtjes pruttelen tot het vocht is ingekookt.

Rooster eventueel een paar boterhammen. Proef de champignons en breng indien nodig op smaak met zout en peper (zelf vond ik het zout genoeg).
Maak de sla schoon en leg wat blaadjes op een bordje. Schep er wat champignons over.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Freddie Mercury’s kip-kerrie-salade

Freddie Mercury’s kip pastei

Freddie’s “Fish Wellington”

Freddie’s zalmroomsaus

Pannenkoeken met champignons en gorgonzola

Sweet Chilli Champignons

Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette

Andijviesalade met champignons, mandarijn en pijnboompitten

Champignonsoep

 

1 Reactie

  1. Mevrouw Niekje

    Hoi, wat leuk om zo een verjaardag van iemand te herinneren! Wat is er nu niet lekker aan zo’n bordje met heerlijke gebakken champignons? Ach ja, smaken verschillen nu eenmaal. Ik schuif zo bij je aan hoor, mij lijkt het lekker!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *