One-pot fusilli met broccoli en kaas uit de hooikist

door | 8 dec 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, saus, vegetarisch

Ik twijfelde een beetje of ik dit wel of niet op mijn blog zou zetten. Het was echt hartstikke lekker, maar het ziet er niet bepaald aantrekkelijk uit. Maar het was wel hartstikke makkelijk om te maken. En omdat ik de pasta en broccoli op de hooikist-manier laat garen, ook nog eens lekker energie-zuinig. Dus toch maar wel op mijn blog, ook als het niet echt instagrammable uitziet. Dat garen op de hooikist-manier (that is: in ons bed) ging perfect. Lekker energie-zuinig. Één nadeel: door het lange garen kwam er wel nogal een kool-lucht van de broccoli en dat vond ik dan weer wat minder in mijn slaapkamer. Volgende keer zet ik de pan warm ingepakt in een slaapzak ergens anders, denk ik.

Ingrediënten
500 gram volkoren fusilli
2 flinke stronken broccoli
250 ml kookroom
1 kuipje boursin cuisine
150 gram geraspte kaas
50 gram boter
1 liter water
zout, peper

Bereiding
Doe de fusilli in een pan met dikke bodem (ik heb mijn braadpan gebruikt). Snij de boter in blokjes en verdeel die over de pan. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stronk in stukken en doe die bij de fusilli in de pan. Strooi er een flinke theelepel zout over en giet er een liter water bij. Breng aan de kook en doe dan de deksel op de pan. Pak de pan goed in, in een dikke handdoek en zet de pan goed warm weg (bijvoorbeeld in je bed, of in een dikke deken).

Laat de pasta en broccoli minstens een half uur verder garen (langer mag ook).

Zet de pan terug op het vuur en roer de kookroom, de Boursin cuisine en de geraspte kaas door de pasta en broccoli. Verwarm even door tot de kaas gesmolten is.
That’s it: klaar!

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Gratin van macaroni en bloemkool met drie kazen

Éénpanspasta met roomkaas en spinazie

Éénpanspasta

Macshuka

Plaatpizza met balletjes en broccoli

Broccolitaart met camembert en cashewnoten

Broccolisoep met smeerkaas

Tortellini met cavolo nero en Gormas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *