Tortellini met cavolo nero en Gormas

door | 30 okt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, saus, vegetarisch

Deze vegetarische pasta-ovenschotel had ik speciaal uitgekozen voor ’t weekend, voor als Lone thuis zou zijn. En ik had de boodschappen al besteld toen zij van de week appte dat ze niet thuis zou komen, van ’t weekend. Ze gingen iets gezelligs doen met ’t studentenhuis, dit weekend. Tja, zo gaat dat met studerende kinders… Gelukkig vonden wij het ook heerlijk! En de portie die over was (het was immers voor 4 personen) heb ik in een bakje in de vriezer gedaan. Die kan ze de volgende keer dat ze weer hier is meenemen naar haar studentenkamer.
Ik heb roerbakgroenten met cavolo nero (een soort grove groene kool) gebruik, maar je kunt natuurlijk ook andere roerbakgroenten gebruiken. En datzelfde geldt voor de gevulde pasta. Ik heb tortelloni met noten en kaas gebruikt, maar je kunt ook een andere gevulde pasta gebruiken. Ligt een beetje aan wat je lekker vindt en wat er in je supermarkt te koop is.

Ingrediënten
1 zak roerbakgroenten Cavalo nero en bosui (met broccoli en champignons)
2 zakken tortelloni (2 x 250 gram, Formaggio e noci)
200 gram Gormas (Kaas die bestaat uit Gorgonzola & Mascarpone)
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
zout, peper, olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en roerbak daarin de roerbakgroenten aan. Strooi er wat zout en peper over.

Breng een flinke pan water met wat zout aan de kook. Kook de tortelloni daarin gaar. Giet de tortellini dan af. Smelt in een steelpan de boter op een laag pitje. Als de boter gesmolten is, roer dan de bloem erdoor. Laat een minuutje garen en giet er dan een beetje melk bij. Roer goed door tot alle melk is opgenomen en giet er dan steeds wat meer melk bij tot je een mooie gladde saus hebt. Snij de Gormas in stukken en roer die door de bechamelsaus. Verwarm de saus al roerend tot de gewenste dikte.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en doe de tortellini in de ovenschaal. Verdeel de geroerbakte (roergebakken”?) groenten over de gevulde pasta. Giet de bechamel-Gormassaus over de groenten en maal er wat peper over.

Zet de ovenschaal een half uurtje in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spinaziesoep met gevulde pasta

Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette

Pasta met overheerlijke tomatensaus

Ravioli met parmezaan en paprika uit de oven

Ovenschotel met girasoli, macaroni en spinazie

Parmezaan-pesto girasoli met groene groentensaus

Tortellini-spinazie ovenschotel

“Lasagne” van girasoli en spitskool

Bloemkool-Gorgonzolataart

Penne met spinazie en Gorgonzola

Spitskool met gorgonzola, druiven en spek

Pannenkoeken met champignons en gorgonzola

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *