Deze heerlijke couscous aten we een tijdje terug. Hartstikke lekker makkelijk én super lekker. En vegetarisch, ook nog. En een prima maaltijd voor als het eigenlijk te warm is om te koken. Voor zo’n dag als vandaag, bijvoorbeeld. Ik dacht dat het vandaag wat minder warm zou zijn, maar vanmiddag vond ik het hartstikke benauwd en zweterig. “Mokkerig” noemt mijn moeder, dit. Je kunt trouwens heerlijk variëren met dit recept: gebruik gerust ander fruit, andere noten of andere peulvruchten. Ik raad wel aan om peulvruchten met een beetje “bite” te gebruiken. Deze lupine-bonen zijn wat dat betreft ideaal. Maar als je die niet kunt vinden (ze zijn in steeds meer supermarkten, maar nog niet overal te koop), dan zou ik voor kikkererwten gaan.
Misschien kun je er nog een groene salade bij maken. Dat miste ik er een beetje bij. Maar goed, dat had ik niet in huis en ik had geen zin om het nog te gaan halen. Zou ook wel leuk gestaan hebben op de foto’s, denk ik, wat groene blaadjes erbij. De foto’s zijn nu niet zo spectaculair, maar het was gewoon te lekker om niet op mijn blog te zetten.
Ingrediënten
350 gram couscous
2 theelepels bouillonpoeder (groentenbouillon)
1 pot lupinebonen
4 flinke eetlepels kersen uit pot
4 eetlepels pistachenoten (gepeld, ongezouten)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneel
1 pot lupinebonen
2 eetlepels boter
Bereiding
Breng in een pannetje een halve liter water aan de kook en roer de bouillonpoeder erdoor. Meng de komijn en kaneel door de couscous en roer de couscous samen met de kersen door de bouillon. Breng even aan de kook, zet dan het vuur uit en laat met de deksel op de pan doorgaren. Warm de lupinebonen even op in een steelpannetje met wat water. Giet de bonen af als de couscous klaar is (dat is als alle bouillon is opgenomen door de couscous). Roer de lupinebonen en de boter door de couscous.
Hak de pistachenoten grof.
Schep wat couscous op een bord en strooi er een handje gehakte pistachenoten over.
Eet smakelijk!
0 reacties