Korma saucijzenbroodjes

door | 22 feb 2023 | curry, Indiaas, kip, lunch, oven, recept, tussendoortje, vlees

Deze Korma saucijzenbroodjes zijn werkelijk heerlijk! Het is wel iets meer werk dan gewone saucijzen-broodjes, maar het was súper lekker. En weer eens wat anders.
Als je de uitjes met de korma curry pasta en het ei door het kippengehakt kneedt, dan denk je: “Dit is veel te nat, dit wordt nooit wat.” Ik dacht dat in ieder geval wel in eerste instantie. Maar als je even door blijft kneden, dan wordt het mengsel al wat minder vochtig en wat steviger. Het wordt niet zo stevig als gehakt waar je ballen van zou draaien, hoor, maar je hoeft er ook geen mooie worstjes van te rollen. Gewoon een beetje in de lengte over het bladerdeeg verdelen. En na het bakken heb je een heerlijk smeuïge gehaktvulling. Ze vielen hier súper goed in de smaak!

Ingrediënten
300 gram kipgehakt
6 velltjes bladerdeeg (diepvries)
1,5 eetlepel korma currypasta
1 theelepel komijnzaad
i ei
zout, peper, olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de velletjes bladerdeeg los van elkaar, zodat ze kunnen ontdooien.
Pel en snipper de ui. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui even aan tot ‘ie glazig is. Roer dan de curry pasta erdoor en bak die een paar minuten mee. Neem dan de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar de velletjes bladerdeeg op, met de plakkerige kant (waar je het plastic velletje vanaf hebt gehaald) naar boven.
Breek het ei in een schaaltje en klop los.

Doe het kipgehakt in een mengkom met de gefruite ui, driekwart van het losgeklopte ei en peper en zout. Kneed goed door, tot alles goed is gemengd. Verdeel het mengsel in zessen en leg op elk van de velletjes bladerdeeg wat van het gehaktmengsel. Je hoeft er geen mooi rolletje van te maken, daar is het gehaktmengsel te nat voor. Vouw het bladerdeeg dicht en druk aan met een vork.

Voeg een paar drupjes water aan het overgebleven losgeklopte ei toe en bestrijk daar het bladerdeeg mee. Strooi dan de komijnzaadjes erover.
Bak de saucijzenbroodjes in 25-30 minuten gaar en mooi licht bruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Saucijzenbroodjes

Mexicano-broodjes

Kebabbroodje

Zelfgemaakte frikandelbroodjes

Bladerdeeg burger

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

Indiase samosa’s met een vulling van aardappel, erwten en wortel

Kaascroissants

Thaise kipburgers met kokos-koolsalade

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *