Groentespiesjes met halloumi

door | 1 jun 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, snel, vegetarisch

Vandaag hebben we nog een keer gebarbecued. Ik had nog wat vlees over van het barbecuen van eergisteren. En aangezien het nog steeds mooi weer was, vond ik dat we daar maar gebruik van moesten maken. Dit keer heb ik voor Lone en mijzelf groentespiesjes gemaakt met halloumi. En ook tempeh-saté spiesjes, maar die staan in een eigen blogje. De halloumi-groentespiesjes heb ik gemaakt met wat ik nog in huis had én dingen waarvan ik weet dat Lone ze lekker vindt. Wat ik zelf ook erg lekker vind op zo’n spiesje zijn olijven (en dan vooral knoflook-olijven) en champignons. Maar omdat Lone die niet lekker vindt heb heb ik die er niet op gedaan.

Ingrediënten
1 courgette
1 (gele) paprika
250 gram snoeptomaatjes
1 ui
1 bakje mini-maiskolfjes
1 blok halloumi (250 gram)
1/2 bol solo-knoflook (of 1 teen)
olijfolie
1/2 theelepel paprika poeder
zout, peper
optioneel: (knoflook)olijven en champignons.

Bereiding
Was de courgette en snij in dikke plakken. Snij de plakken doormidden. Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijst. Snij de paprika in stukken. Was de tomaatjes. Snij de mini-maiskolfjes doormidden. Snij het blok halloumi en blokjes (zorg dat de blokjes groot genoeg zijn om een prikker doorheen te steken). Pel de ui en snij in kwarten. Haal de lagen uit elkaar.
Prik op elke prikker alle ingrediënten: een stukje mini-mais, een stuk courgette, een (paar) snoeptomaatje(s), een stuk ui, een blokje halloumi, een stuk paprika.
Doe een flinke scheut olijfolie in een kommetje, pers de knoflook erboven uit, strooi de paprikapoeder erbij en strooi er wat zout en peper over. Roer goed door. Giet het olijfolie-mengsel over de spiesjes en laat ongeveer een uur marineren.

Leg de spiesjes op de hete barbecue. Draai voorzichtig om, zodat beide kanten van de courgette gaar en bruin worden en de halloumi aan beide kanten bruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Tempeh-saté van de barbecue

Groenten op de barbecue

Kip, panir en champignons uit de tandooroven

Huzarensalade

Rood-geel-groen salade

Guacamole

Vegetarisch gourmetten

Andijviestamp “four cheese” (met halloumi)

Macaroni met tomatensaus en gepaneerde varkensvlees- of halloumiblokjes

Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *