Double Chocolate mini-taartjes

door | 17 dec 2020 | cake, kids, oven, recept, taart, tussendoortje, vegetarisch, zoet

Hieperdepiep hoeraaaaaaa! Lone, onze dochter, is jarig! Ze is 18 geworden, vandaag. Niet te geloven, zeg… ik knipper drie keer met mijn ogen en ze is volwassen! Dit was wel de onverjaardagste verjaardag, van alle 18. Ze was wel thuis, want ik heb haar gisteren opgehaald in Enschede, maar we moesten allemaal gewoon werken, vandaag. Edwin naar school, Free en Lone online les en ik thuiswerken. Verder natuurlijk geen bezoek. En ook van ’t weekend vieren we het niet echt. Dat moeten we ná Corona maar een keer inhalen. Vannacht om 00:00 uur hebben we voor haar gezongen en haar haar cadeau gegeven: een verzwaringsdeken. Kennen jullie dat? Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is een hele zware deken van wel 6 kilo en dat schijnt heel lekker te slapen. Ik heb natuurlijk wel iets feestelijks voor haar gebakken. Deze mini chocoladetaartjes. Double Chocolate, want daar is m’n moppie dól op!

Ingrediënten
voor de cakejes
50 gram cacacopoeder
100 gram bruine basterdsuiker
250 ml kokend water
125 gram boter (op kamer temperatuur)
150 gram fijne kristalsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels vanille aroma
2 eieren
voor de topping
125 ml water
30 gram bruine basterdsuiker
125 gram roomboter
300 gram pure chocolade
discodip en/of zilveren balletjes

Bereiding
Verhit de oven voor op 180 graden.
Doe voor de cakejes de cacao met bruine basterdsuiker in een kom en giet het kokende water erbij. Roer goed door en laat even staan. Snij intussen de boter in stukjes en doe die samen met de kristalsuiker en vanille aroma in de mengkom van een standmixer of keukenmachine.

Meng met de K-klopper (of deeghaken) en doe er dan één ei en een flinke eetlepel bakmeel bij. Mix goed door. Doe het tweede ei en de rest van het bakmeel erbij. Als alles goed gemengd is, giet dan het nog warme cacaomengsel bij het deeg. Meng tot een glad cakebeslag. Denk eraan de spatdeksel op de mengkom te houden, tegen spetters.

Doe in elke holte van een muffin-tin een papieren of siliconen cupcake vormpje. Doe in elk cupcake vormpje een juslepel van het chocoladebeslag. Zet ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de baktijd van de eerste batch er op zit, prik dan even met een satéprikker in een paar van de cakejes om te zien of ze al gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt, dan zijn ze gaar. Neem de muffintin dan uit de oven en laat de cakejes op een rek afkoelen. Haal dan voorzichtig de cakejes uit de vormpjes. De cakejes komen niet erg omhoog, maar dat geeft niet: twee cakejes vormen dadelijk één taartje. Bak de rest van de cakejes. Het beslag is ongeveer voldoende voor 20-24 cakejes.

Als alle cakejes afgekoeld zijn, maak je de topping. Breek de chocolade repen in stukken. Doe de 125 ml water met de bruine basterdsuiker en de boter boter in een pannetje. Verwarm op een laag pitje tot de boter gesmolten is en het mengsel begint te borrelen. Neem dan de pan van het vuur en doe de chocoladestukjes in de pan. Laat de chocolade smelten en klop dan met een garde tot het chocolademengsel mooi glad en glanzend is. Laat het chocolade-mengsel verder afkoelen. Hou het mengsel in de gaten en klop af en toe even door, tot het dikker en smeerbaarder wordt.

Leg twee cakejes op elkaar en smeer er een laagje chocolademengsel tussen. Smeer dan rondom een lekkere laag chocolademengsel. Leg de chocolade-“bol” voorzichtig op een vel bakpapier. Doe dat voor alle cakejes.

Strooi wat discodip of zilveren balletjes over de met chocolade-mengsel bedekte cakejes. Zet de cakejes op een koele plaats zodat de topping kan uitharden. Het chocolademengsel wordt niet helemaal hard (het blijft een beetje “sticky”), dus om een cakeje te serveren kun je het cakeje het beste met een spatel of taartschep opscheppen.

Eet smakelijk!

TIP! (update 19-dec-2020): waarschijnlijk heb je nog wel wat van het chocolade-mengsel over. Gooi dat niet weg, want daar kun je nog overheerlijke warme chocolademelk mee maken! Ik heb het chocolade-mengsel in de siliconen-vormpjes gedaan (ongeveer een juslepel per vormpje) en in de koelkast gezet. Als je trek hebt in een beker warme chocolademelk, verwarm dan een niet-te-volle beker melk in de magnetron (2 minuten op 700 Watt). Doe het chocolade-blokje in de warme melk en roer tot de chocolade grotendeels is opgelost. Omdat de melk natuurlijk wel wat is afgekoeld door de chocolade, kun je de chocolademelk het beste nog even een minuutje terug in de magnetron zetten. Geniet er van!

Misschien vind je dit ook lekker?

Verduveld lekkere chocoladetaart

Gouwe ouwe chocoladetaart van Nigella

Vegan chocolade mousse

Chocoladetaart

Chocolademoussetaart

Bananenmuffins met chocola

Slagroomtruffels

Nutellataart

No-bake s’mores taart

No-bake Twixtaart

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *