Brownies

door | 27 feb 2021 | cake, kids, nagerecht, oven, recept, taart, tussendoortje, zoet

Gisteren heb ik dochterlief naar een nieuwe studentenkamer in Gronau verhuisd. Hier thuis hebben we haar bed, bureau, kast, stoelen en fiets voor in Gronau ingeladen in een busje en zijn naar Enschede gereden. Daar haar tijdelijke kamer (waar ze een half jaar heeft gewoond) leeggeruimd en al haar spullen twee trappen afgesjouwd. Daarna door naar Gronau en daar alle daar-benodigde spullen haar nieuwe kamer (gelukkig op de begane grond!!!) in. Haar bed, bureau en een kastje in elkaar gezet en ik weer terug naar Wageningen. Niet-meer-benodigde (vooral keuken-)spullen thuis uitgeladen. Verhuisbus afgetankt en terug gebracht naar het verhuurbedrijf. En ik was netjes op tijd weer binnen voor de avondklok. Nog even wat gegeten (Chinees) en daarna gauw naar bed. Met enórme spierpijn. Maar: we did it! Ik hoop dat ze het erg naar haar zin krijgt, in haar nieuwe studentenhuis!
Deze brownies had ik eergisteren gebakken. Ik heb de stukken brownie in de vriezer gedaan (los van elkaar, met stukjes bakpapier ertussen). Kan ik dochterlief elke keer dat ze thuis is extra verwennen met een lekker stukje brownie.

Ingrediënten
375 gram boter (op kamertemperatuur)
375 gram pure chocolade
6 eieren
1 theelepel vanille aroma
500 gram fijne kristalsuiker
225 gram bloem
1 theelepel zout
300 gram walnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de boter in stukken en breek de chocolade in stukken. Doe de boter en chocolade in een pannetje (met dikke bodem) en verwarm op een laag pitje tot de boter en chocolade gesmolten zijn. Roer goed en neem de pan, zodat het boter-chocolade-mengsel wat kan afkoelen.

Klop de eieren met de kristalsuiker en het vanille aroma tot een schuimig mengsel. Klop de gesmolten chocolade door het ei-mengsel.

Hak de walnoten grof en spatel die door het chocolade-ei-mengsel. Meng het zout door de bloem en spatel de bloem door het chocolademengsel.

Bekleed een muffinvorm of bakblik met bakpapier (zowel de bodem als de zijkanten) en giet het brownie-beslag erin, tot net onder de rand.

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de brownie in 25-35 minuten tot de bovenkant een licht korstje wordt. De binnenkant mag best nog wat smeuïg zijn (dat het een beetje “wiebelt” als je de brownievorm heen en weer beweegt).

De brownie gaart nog even door, nadat je ‘m uit de oven hebt gehaald. Laat afkoelen op een rekje en snij pas aan als de brownie helemaal is afgekoeld. Snij de brownie in 12 stukken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Blondies met macadamianoten en frambozen

Gouwe ouwe chocoladetaart van Nigella

Verduveld lekkere chocoladetaart

Vegan chocolade mousse

Chocolademoussetaart

Nutellataart

No-bake s’mores taart

No-bake Twixtaart

Chocoladefudge met pistache

Oreobonbons

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *