Ratatouille traybake met kip

door | 5 okt 2021 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kip, oven, recept, traybake

Even een lekker makkelijk gerecht, hoor, vanavond! Een traybake is echt ideaal als je niet zoveel fut hebt om te koken. Al kan het zijn dat ik ons gezin misschien een béétje overvoerd heb met traybakes. Dochterlief is er dol op, maar zoonlief zucht inmiddels meestal teleurgesteld: “Oh. Weer traybake…” Ja sorry, knul. Het is even niet anders. Dit recept-idee, van ratatouille, maar dan van de bakplaat vond ik in het Hallo Jumbo magazine. Lekkere combi, met die balsamico-azijn!
En het is niet alleen lekker makkelijk om te maken, maar ook lekker makkelijk om te bloggen. Er zijn niet veel handelingen of tussenstappen nodig, dus ik heb niet veel foto’s gemaakt. Alleen de bakplaat vóór en na het bakken. En tussendoor staat het in de oven en kun je gerust wat anders gaan doen. Of even gaan zitten (of liggen), ofzo. Ik gebruik kipfilet, hieronder, maar dat is alleen omdat manlief niet van kippendij houdt. Maar eigenlijk zou ik je willen aanraden om kippendij te gebruik, want dat is veel lekkerder!

Ingrediënten
450 gram kipfilet haasjes
1 zak aardappelpartjes (voorgegaard)
1 courgette
1 aubergine
250 gram trostomaatjes
2 rode puntpaprika’s
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel balsamico azijn
olie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgette, aubergine, punt-paprika’s en tomaatjes. Snij de courgette en de aubergine in halve plakken. Snij de tomaatjes in vieren. Pel de ui en snij in dunne partjes. Snij de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten over de bakplaat. Pel de tenen knoflook en snij ze fijn. Doe de balsamico-azijn met 2 eetlepels olie, de fijngesneden knoflook en wat zout en peper in een kommetje. Meng goed en giet over de groenten op de bakplaat. Leg de stukjes kip op de groenten en strooi er wat zout en peper over. Sprenkel er nog wat olie over.

Zet de bakplaat ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en verdeel dan de groenten en kip over de borden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Ratatouille

Curry van de bakplaat met kip, bloemkool en Eddo

Traybake met mosterdkip en mandarijn

Súpermakkelijke vegetarische traybake

Traybake met ovengroenten, aardappelpartjes en kip

Regenboog traybake

Traybake met abrikozen, pistachenoten en camembert

Traybake met koolraap, pastinaak en roseval aardappelen

Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *