We waren het er weer niet over eens, of dit nou een AVG’tje was, of niet. Ik vond van wel: aardappels, vlees en groenten los van elkaar, in drie verschillende pannen. Manlief vond van niet, want het gehakt was rul gebakken, en dus telde het niet als los vleesje. Ja, zo ken ik er nog een paar…. Geen klassieke AVG, dus, maar wél erg lekker! Door het langzaam aanbakken gaan de ui en wortel karameliseren, wat het extra lekker maakt.
Ingrediënten
1,5 kilo aardappelen
750 gram winterpeen
750 gram uien
500 gram rundergehakt
50 ml ketjap manis
1 theelepel karwijzaad
zout, peper, olie
Bereiding
Pel de uien en snij ze in ringen. Schil de winterwortels met een dunschiller en snij in plakjes. Schil de aardappelen en snij in stukken.
Verhit een paar eetlepels olie in een braadpan en bak bak daarin op een laag pitje de ui en wortel aan.
Laat de ui en karamel minstens een kwartier op staan, tot de ui lichtbruin begint te worden (begint te karameliseren). Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak daarin het gehakt rul. Giet als het gehakt gaar is de ketjap erbij en 100 ml water en roer goed door. Laat op een zacht pitje pruttelen en indikken.
Schep wat aardappelen op en schep er wat van het ui-wortel mengsel bij. Schep wat van het ketjap-gehakt over de aardappelen.
Eet smakelijk!
Mijn man maakt onze hutspot ook altijd deconstruced door eerst de uien en peen eerst te karamelliseren en er apart aardappelpuree bij te maken. Dan meestal een gehaktbal of stukje rookworst. Lekker weer om winterkost te kunnen eten!
Hai! Ik kookte de ui en wortel eigenlijk altijd, maar aanbakken en karamelliseren vind ik misschien nog wel lekkerder! Ik vind het ook heerlijk dat het weer stamppot-weer wordt. Kom maar door met die herfst! 🙂
Een half zakje gewelde nasikruiden met de ui meebakken is ook kei lekker
Wat een goed idee! Dat ga ik zeker een keer proberen! 🙂