Frittata

door | 3 dec 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, lunch, oven, recept, snel, varken, vlees

Gisteren aten we deze frittata. Gezellig samen gekookt met Free. Wederom uit het kookboek van Gordon Ramsay. Súper lekker! Free vond het wel een beetje op een omelet lijken. Of op een quiche. Nou, spijker op z’n kop! Hartige taart, maar dan zonder deegje. Dus voor de lijners onder ons: low-carb!
De pan moest onder de grill. Sinds vorig jaar heb ik pannen die ook in de oven kunnen. Gelukkig heb ik dit keer niet mijn vingers gebrand. Vorige keren wel. Twee keer, zelfs. Bij het uit de oven halen had ik natuurlijk wel ovenwanten aan, maar toen ik de pan met inhoud op de foto wilde zetten, wilde ik ‘m een heel klein stukje opschuiven. En dacht er toen niet aan om mijn ovenwant weer aan te trekken. Stom he? Maar gelukkig heeft deze ezel zich deze keer niet nóg een keer aan dezelfde steen gestoten…

Ingrediënten
150 gram bacon
150 gram erwtjes
100 gram geitenkaas
3 bosuitjes
2 paprika’s (geel en rood)
3 eetlepels Parmezaanse kaas
8 eieren
15 gram basilicum
peper, zout, olie

Bereiding
Verwarm de grill voor op de heetste stand.
Was de paprika’s, snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij de bosuitjes in ringetjes.
Verhit een scheut olie in een (ovenbestendige!) koekenpan en bak daarin de baconreepjes uit. Voeg na een paar minuten de uien-ringetjes toe en na weer een paar minuten de paprika reepjes en de erwten. Hak de basilicumblaadjes in reepjes en roer die door de groenten.

Breek de eieren in een grote kom en klop ze los. Maal er wat peper boven en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
Giet de losgeklopte eieren in de pan. Snij de geitenkaas in stukjes en verdeel die over de pan.

Zet, als de onderkant van de frittata gestold is, de pan onder de grill tot de bovenkant ook gestold is en het ei en de geitenkaas licht beginnen te bruinen.

Steek de randen los en laat dan op een groot bord glijden. Snij de frittata in vieren.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kool-omelet met kaas

Kaasomelet met spinaziestamppot

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

Frittata met tonijn en paprika

Okonomiyaki (Japanse pannenkoekjes)

Zonnige quiche

Quiche met zalm en paprika

Hartige taart met mais en zoete aardappel

Groentetaart

2 Reacties

 1. Mevrouw Niekje

  Hoi Elleny, morgenavond staat hier een quiche op het menu. Ik vind frittata’s en boerenomeletten ook erg lekker. Je kan er zoveel in kwijt en ideaal om restjes te verwerken.
  Fijn trouwens dat er bij jou géén Sinterklaasrecepten voorbij kwamen, dat doet iedereen al en ik kan inmiddels geen kruidnoot meer zien! Fijne dag!

  Antwoord
  • Elleny

   Oh, haha, ik krijg er altijd wel trek van, van die kruidnootjes-recepten die voorbij komen. En ik moet zeggen dat ik nog een grote zak kruidnoten heb liggen… Dus het zou kunnen dat ze alsnog wel een keer langs komen. Helemaal fout, natuurlijk, want ik zóu nu meteen Kerst-achtige recepten erop moeten zetten. Blog-technisch gezien zou het wel verstandig geweest zijn om er wél thema-recepten op te zetten. Maar ach, mijn blog is gewoon hobby en geen verdien-model, dus het maakt niet echt uit of er nou 100 bezoekers meer of minder op afkomen.
   Wat betreft die frittata: ik moet zeggen dat ik een quiche of hartige taart (dus mét deegkorstje) iets meer een complete maaltijd vind, dan een (boeren-)omelet of een frittata. Maar ik hou deze zeker in mijn repertoire voor als ik low-carb eters krijg!
   Jij ook een fijne dag en eet smakelijk met je quiche, vanavond! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *