Cannelloni lasagne

door | 2 jan 2022 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, rund, saus, varken, vlees

Hihihi, deze cannelloni lasagne is nog van vorig jaar. Van voor de Kerst, zelfs nog. Deze heb ik klaar staan maken na mijn eerste wortelkanaalbehandeling. Mijn kies was nog goed verdoofd, dus ik had geen pijn en dacht eerlijk gezegd dat ik van de kiespijn af was. Totdat de verdoving uit begon te werken. Ik heb er een kleine portie van op. Toen was er dus nog een flinke schaal over. Dat kwam goed uit, want dat konden Edwin en Free eten toen ik door de napijn van de behandeling te beroerd was om ook maar te bewegen. Ik ga het vast en zeker nog wel eens maken. En niet alleen omdat ik nog een pak met cannelloni-rolletjes in de kast heb staan. Dan ga ik -denk ik- een vegetarische versie maken, in een weekend als Lone thuis is.
Het vullen van die rolletjes is even een trucje. Je kunt natuurlijk met een spuitzak in de weer gaan, maar dat is niet nodig. Zet de rolletjes gewoon recht op in de saus, dan zijn ze al voor de helft gevuld. En als je dan saus vanaf de zijkant schept en die in de rolletjes schept, dan zijn ze vol en dan kun je ze voorzichtig oppakken en in de ovenschaal leggen. Wel even een lepel eronder houden, zodat de saus niet uit het rolletje zakt.

Ingrediënten
1 pond half om half gehakt
800 gram Italiaanse roerbakgroenten (fijn gesneden)
2 blikken tomatenblokjes
1 pak cannelloni
1 ui
2 bollen mozzarella
125 gram geraspte kaas
3-4 theelepels bouillonpoeder
2 eetlepels Italiaanse kruiden
4 tenen knoflook
olie, zout, peper

Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit daar de ui in aan. Als de ui zacht is, voeg dan het gehakt toe en bak dat rul. Voeg daarna de fijn gesneden roerbakgroenten en de twee blikken tomatenblokjes toe. Voeg nog een blik (400 ml) water toe en roer de bouillonpoeder en de Italiaanse kruiden erdoor.

Breng de saus aan de kook en laat dan op een laag pitje een half uur zachtjes doorpruttelen met de deksel op de pan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als de saus goed is, neem dan de pan van het vuur. Zet de cannelloni-rolletjes recht op in de sauspan. Schep dan wat saus van boven in de rolletjes, zodat ze helemaal gevuld zijn.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de gevulde rolletjes in de ovenschaal. Als je nog saus over hebt, schep die dan over de rolletjes.

Strooi de geraspte kaas over de schaal. Verdeel de mozzarella in stukjes over de ovenschaal. Bak de cannelloni lasagne 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de schaal, als die uit de oven komt, nog een minuut of tien staan voor je opschept.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Lasagne met Quorn, puntpaprika en mascarpone

Lasagne met instant vegan gehakt

Lasagne met een twist

Vega lasagne met romige tomatensaus

Lasagne met vegetarisch gehakt

Lasagne met spinazie en vier kazen

Koolhydraat-arme lasagne

Lasagnesoep

Spaghetti Bolognese

Britse Bolognese – van Jamie

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

2 Reacties

 1. Mevrouw Niekje

  Hoi Elleny, de beste wensen voor jou en je gezin! Dat gefrut met van die cannellonibuisjes heb ik opgelost (niet zelf bedacht hoor!) door lasagnebladen te gebruiken. Even voorkoken, vulling erop en dan oprollen!
  Ik kijk uit naar je recepten dit jaar!

  Antwoord
  • Elleny

   Hai! Wat gezellig dat je weer een berichtje achter laat. Jij ook de allerbeste wensen voor het nieuw jaar!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *