Quesadilla plaattaart

door | 4 jan 2022 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, mexicaans, oven, recept, salade, snel, tortilla, traybake, vegetarisch

Dit is echt een heerlijk en makkelijk en snel recept. Ik vond het op de website van Albert Heijn. Ik heb het wel wat minder pittig gemaakt, want eigenlijk hoor je er nog een Jalopeno-pepertje door te snijden. Maar die bonenspread met chipotle was al pittig genoeg. Die bonenspread kende ik helemaal nog niet. En na het openen van het blik had ik een beetje mijn twijfels, want het ziet er niet bepaald appetijtelijk uit. Maar het was echt hartstikke lekker! Beetje pittig, maar niet té… en met een rokerig paprika-smaakje. Héérlijk! Ik ga dit spul zeker vaker gebruiken!
Zo’n grote quesadilla vind ik ook een leuk idee. Al moet ik zeggen dat ik chimichanga’s eigenlijk wel makkelijker vind eten.

Ingrediënten
8-10 grote tortilla’s
400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
1 blik Bayo bonenspread met chipotle en adobo
125 gram tex mex geraspte kaas
1 blik mais
1/2 bosje verse koriander
3 roma tomaten
1 limoen
zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er 6 of 7 tortilla’s op, op zo’n manier dat ze overlappen en een stuk over de rand van de bakplaat uitsteken.

Besmeer de tortilla’s met de bonenspread. Verdeel de Mexicaanse roerbakgroenten, de helft van het blikje mais en de geraspte kaas over de bonenspread. Leg twee tortilla’s op de vulling en vouw de overhangende tortilla’s erover. Leg eventueel even wat zwaars (bijv een tomaat of het blikje mais) op de omgevouwen tortilla’s om te voorkomen dat ze open vouwen.

Leg een bakplaat op de quesadilla-plaattaart en zet de plaattaart in de voorverwarmde oven. Bak in 20-30 minuten tot de tortilla knapperig is en licht begint te kleuren.

Maak intussen de salsa. Snij de tomaten in blokjes. Laat de mais uitlekken. Pers het sap uit de limoen. Hou wat korianderblaadjes opzij, en snij de rest (zowel blaadjes als steeltjes) fijn. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Haal de bakplaat uit de oven en haal de bovenste bakplaat er af. Bestrooi met de opzij-gehouden korianderblaadjes en snij in vier stukken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Chimichanga’s met linzen en mais

Taco’s van Kevin uit Texas

Pulled beef tortilla

Tortilla met mais, avocado en kiemgroente

Zelfgemaakte tortilla’s met paprika en pulled jackfruit

Tortillataart met pulled chicken

Tortillataart

Tortillatulband

Tex Mex Quiche

Chimichanga’s met kip

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *