Preisoep met pastinaak en kerrie

door | 5 jan 2022 | eenpansgerecht, lunch, recept, snel, soep, vegetarisch, voorgerecht

Dit heerlijke soepje maakte ik gisteren tussen de middag. Ik heb het recept niet zelf bedacht, het is gewoon zo’n soeppakket uit de supermarkt. Het is een heerlijk makkelijk soepje. Alleen het snijden van de groenten is even wat werk, maar daar word ik altijd lekker “zen” van. Als je het helemaal makkelijk wilt doen, dan kun je natuurlijk voorgesneden prei gebruiken. Laat de groenten zachtjes pruttelen tot ze lekker zacht zijn.
Vandaag kwam mam gezellig een dagje. We zijn samen even in ’t appartement gaan kijken. De muren worden nu gestuct en het wordt hartstikke mooi! Ik kan nog niet helemaal geloven dat we er eind deze maand naar toe verhuizen, maar ik kijk er wel enórm naar uit om daar te wonen. En te koken in mijn nieuwe keuken, natuurlijk! 🙂

Ingrediënten
3 stengels prei
2 uien
3 tenen knoflook
2 aardappels
1 pastinaak
1 zoet-zure appel
200 ml kookroom
2 bouillontabletten
1 eetlepel kerriepoeder
olie

Bereiding
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Verhit een paar eetlepels olie en fruit de ui en knoflook aan tot de ui zacht is. Snij intussen de preien. Verwijder eventueel het buitenste, stugge blad en het bovenste stuk van het groen. Snij een deel van het groene deel in dunne ringetjes. Hou deze ringetjes apart om de soep mee te garneren. Snij de rest van de prei in dikkere ringen. Spoel de prei af in een vergiet. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de pastinaak en snij in blokjes.

Bak de preiringen, aardappel en pastinaak even met de ui mee. Voeg dan een liter water, de twee bouillontabletten en de kookroom toe. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de groenten goed gaar zijn.

Neem dan de pan van het vuur, voeg de kerriepoeder toe en pureer de soep met een staafmixer. Als er erg veel vocht is verdampt, voeg dan wat kokend water toe om de soep weer op de juiste dikte te brengen.

Schil de appel en snij in kleine blokjes. Schep wat soep in een bord of kom en leg er een handje prei-ringetjes op. Schep daar een lepel appelblokjes op.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Aardappel-preisoep

Pompoensoep met een Thais tintje

Súper snelle courgettesoep

Zoete aardappelsoep uit Peru

Snoeptomaatjessoep

Knolselderijsoep van Emilie

Pastinaak-tomatensoep

Prei-witte bonensoep met kaaskletskoppen

Zoete aardappelsoep met prei, kerrie en kokosmelk

Wortelsoep met gember

Wortel-pastinaaksoep met gember en sinaasappel(sap)

Courgettesoep met prei en appel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *