Het was wel weer eens tijd voor een soepje, vinden jullie ook niet? Nu het normale leven weer een beetje op gang komt, dat wil zeggen nu man en kinderen weer naar school zijn, is het rond lunchtijd nogal stil en saai in huis. En dus had ik tijd om een lekker courgettesoepje te maken als lunch. Daar is van die courgette spaghetti ideaal voor. Ik geloof niet zo in courgetteslierten als koolhydraat-arme vervanging van spaghetti, net zo min als bloemkool-kruimels als vervanging voor rijst. Maar die producten zijn wel lekker makkelijk om verder te verwerken. In dit geval dus in een soepje. Met een uitje, een handje erwtjes en een flinke eetlepel kruidenroomkaas maak je er in een handomdraai een lekker soepje van. De courgettesliertjes zijn in no time gaar en de erwtjes hoeven ook maar een minuutje of vijf te koken. Je kúnt natuurlijk ook een gewone courgette gebruiken, hè? In dat geval gewoon even in stukken snijden. In dat geval zou ik de soep íets langer laten doorkoken dan met de dunne sliertjes.

Ingrediënten
400 gram courgette spaghetti
100 gram erwtjes (diepvries)
1 ui
2 bouillonblokjes (groentebouillon)
1 flinke eetlepel kruiden roomkaas
olie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een eetlepel olie in een (soep-)pan met een dikke bodem en fruit de ui daarin aan. Roerbak, als de ui zacht is, de courgette sliertjes mee.

Voeg de erwtjes, de kruidenroomkaas en de bouillontabletten toe en giet er 800 ml water bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur en pureer dan de soep met een staafmixer.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Courgettesoep met kikkererwten en munt

Paprika-courgettesoep met kerrie

Courgettesoep met prei en appel

Koude courgette-pesto soep

Super sandwich en dito soep

Zoete aardappelsoep uit Peru

Wittebonensoep

Goedgevulde minestronesoep van groene groenten

Groentekrat-soep

Romige bleekselderijsoep