Super sandwich en dito soep

door | 13 jun 2021 | avondeten, brood, hoofdgerecht, kaas, lunch, oven, recept, soep, traybake, vegetarisch

Wat een heerlijk recept is dit! Je kunt -en móet het zelfs- ruim van te voren klaar maken, want het moet nog een tijd in de koelkast rusten. De sandwich, tenminste. Het idee om zo’n brood te vullen met geroosterde groenten en mozzarella komt van Jamie Oliver, uit zijn boek VEG. En dan ligt het natuurlijk voor de hand om van de rest van de groenten een bijpassende soep te maken. Ik heb me er trouwens wel makkelijk vanaf gemaakt: ik heb de groenten gewoon in de oven geroosterd, in plaats van in een grillpan. En dat smaakte prima, dus dan is dit wel zo makkelijk!
Ik had het brood begin van de middag al klaar gemaakt en dat was maar goed ook, want later op de middag kwam ik er niet meer aan toe. Maar zo kon ik dochterlief tóch op tijd nog wat te eten voorzetten voor ze weer richting studentenkamer vertrok. Mét een extra portie soep, natuurlijk.

Super sandwich en dito soep

Heerlijke sandwich gevuld met geroosterde groenten met tapenade en mozzarella. En een bijbehorende soep van de rest van de groenten.

 • 1 Bloemkool
 • 2 Courgettes
 • 1 pond Roma tomaten
 • 2 Rode uien
 • 3 Paprika's
 • 2 bollen Mozzarella ((2 x 125 gram))
 • 1 Ongesneden brood ((ongeveer 600 gram))
 • 125 gram Mediterrane tapenade
 • ½ bosje Verse munt
 • 3 Bouillontabletten
 • Olijfolie
 • Zout, peper
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Bekleed een bakplaat of braadslee met bakpapier (of een siliconen bakmat). Was 2 van de drie paprika's, snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Was een van de courgettes en snij in plakjes. Pel de uien en snij in parten. Snij twee tomaten in dikke plakken. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Verdeel de helft van de bloemkoolroosjes met de paprikablokjes, courgetteplakken, tomatenplakken en uien-parten in de braadslee en sprenkel er royaal olijfolie over. Strooi er nog wat zout en peper over en zet de bakplaat in de oven.

 3. Snij de bovenkant van het brood en hol het brood uit. Het broodkruim gaan we verder in dit gerecht niet meer gebruiken, maar kun je misschien later nog gebruiken om bijvoorbeeld door het gehakt te kneden, ofzo.

 4. Met de rest van de groenten gaan we soep maken. Snij de overgebleven paprika, tomaten en courgette in blokjes. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een soeppan en bak daarin even kort de groenten aan. Giet er dan anderhalve liter water bij en doe de bouillontabletten erbij. Breng aan de kook en zet dan half. Laat met de deksel op de pan zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.

 5. Schep na ongeveer 30 minuten de ovengroenten een keer om en zet de bakplaat dan nog een half uur terug in de oven.

 6. Scheur de blaadjes munt in stukjes en roer dat, samen met de tapenade door de geroosterde groenten.

 7. Schep een bodempje van de geroosterde groenten in het uitgeholde brood. Snij de mozzarella in plakken en bedek de groenten met een laag mozzarella. Duw stevig aan, maar pas op dat het brood niet scheurt. Schep er nog een laag groenten in en leg daar nog een laag mozzarella op. Eindig met een laag geroosterde groenten en dek af met de bovenkant van het brood. Pak het brood in in plastic folie en zet met iets zwaars erop (ik gebruikte een bord met daarop 2 pakken melk) een paar uur in de koelkast.

 8. Als je nog geroosterde groenten over hebt, die niet meer in het brood pasten, schep die dan bij de soep.

 9. Pureer de soep met de staafmixer. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

 10. Neem het gevulde brood uit de koelkast en snij in punten.

 11. Serveer met een kom bijpassende soep. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht, Lunch
Mediterraan
Geroosterde groenten

Misschien vind je dit ook lekker?

Laagjes salade

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

Saladetaart

Traybake met hummus

Spaghetti met vega-balletjes in tomatensaus

Regenboog traybake

Ratatouille

Gevulde puntpaprika

Gevuld stokbrood

Vloerbrood gevuld met gehakt en groenten

Gevulde tomaat

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *