Preistamppot met kipsaté

door | 3 mrt 2022 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kip, recept, stamppot, vlees

De prei uit deze stamppot had eigenlijk gevulde prei uit de stoomoven moeten worden. Maar ik ben (understatement!) nog niet zo gewend aan mijn nieuwe stoomoven, dus toen het tijd was om te gaan koken leek dat hele stoomoven-gebeuren me veel te ingewikkeld en besloot ik er maar iets anders met de prei te maken. Dat werd deze stamppot met bamikruiden en kip in satésaus. Gewoon van de kookplaat. Makkelijk en lekker, met een verrassende twist.
En die stoomoven, die komt een andere keer wel.

Ingrediënten (3 personen)
6 flinke aardappelen
5 stengels prei
3 kipfilets
1 zakje bamikruidenmix
1 eetlepel nasi-kruidenmix
3 flinke eetlepels pindakaas
olie, zout, peper

Bereiding
Snij de kipfilets in repen. Doe de kip in een mengkom en strooi de nasikruiden erover. Giet er een paar eetlepels olie over en roer goed door, tot alle kipreepjes bedekt zijn met het kruiden-olie-mengsel. Laat minstens een kwartier marineren. Laat de bamikruiden wellen in ongeveer een kopje kokend water.
Schil intussen de aardappelen. Verwijder het stugge buitenste blad van de prei en snij de worteltjes er af. Snij de stengel in ringen. Was de ringen in ruim water en laat ze uitlekken. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen in ruim water met wat zout gaar. Giet af en laat even uitstomen.

Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en bak daar de preiringen in aan. Voeg de gewelde bamikruiden toe aan de prei en roer goed door. Voeg een klein kopje water toe en laat de prei met de deksel op de pan in een kwartiertje gaar stoven.

Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de kip aan. Als de kip gaar en rondom mooi bruin is, voeg dan de pindakaas en 250 ml water toe. Roer goed door tot de pindakaas in de saus is gesmolten. Laat de kipsaté zachtjes doorpruttelen.

Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en roer de prei erdoor. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
Serveer met de kipsaté.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Preistamppot met vegetarische kaas schnitzel

Preistamppot met pesto

Spinazie-prei stamppot met zoete aardappel en vadouvan

Langedijker koolstamppot

Kaasomelet met spinaziestamppot

Witlofstamppot met camembert, walnoten en vijgen

Spinaziestamppot met kerrie-ui en ei

Stamppot kapsalon

Deconstructed nasi met ketjap kip en gebakken banaan

Nasi met pindasaus

Snelle noodles met wokgroenten en ketjap-kip

Kipsaté uit de slowcooker

Chinese koolstamppot met speklapjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *