Dochterlief is inmiddels weer onderweg naar Enschede. Uiteraard met een flinke tas met eten. Onder andere een bakje met deze preistamppot, die we gisteren aten. We aten er vegetarische kaasschnitzels bij. Die waren niet helemaal wat ik verwachtte. Ik dácht dat het van die gepaneerde dikke plakken kaas waren, maar dat was niet zo. Na de eerste hap ben ik eerst op het pakje gaan kijken, om te checken of ze wel echt vegetarisch waren… Ik wil dochterlief natuurlijk niet per ongeluk vlees laten eten als ze dat niet wil. Maar het waren gelukkig gewoon vegetarische schnitzels, maar dan met een laagje kaas ertussen. Ze waren hartstikke lekker, hoor, maar dus niet helemaal wat ik in gedachten had.
Gisteravond hebben we het bordspel Pandemic weer gespeeld. En we hebben eindelijk gewonnen van het spel! Yeah! High five! De truc was om onze “special abilities” goed te gebruiken, zoveel mogelijk uitbraken te voorkomen en vooral héél goed samen te werken.
Ingrediënten
1,5 kilo aardappelen
800 gram prei (voorgesneden en gewassen)
1 kuipje boursin cuisine
4 vegetarische kaas schnitzels
zout, peper, olie
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel af en zet in een pan met ruim water en wat zout op. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn (prik er even in om te zien of ze al gaar zijn). Giet af als de aardappels gaar zijn.
Verhit in een wokpan een scheutje olie en roerbak daarin de prei aan.
Laat de prei onder regelmatig omroeren gaar stoven. Voeg indien nodig een paar eetlepels water toe, om te zorgen dat de prei niet aanbakt.
Schep de prei bij de afgegoten aardappels. Doe de boursin cuisine erbij en stamp met een pureestamper tot een lekker smeuïge stamppot. Proef de stamppot en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische kaasschnitzels aan beide kanten mooi goudbruin.
Schep een lekkere schep preistamppot op een bord en leg er een vega schnitzel op.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Stamppot rauwe witlof met kaas-uien krokantje
Witlofstamppot met camembert, walnoten en vijgen
Bietjesstamppot met uien-jus en schnitzel
Witlofstamppot met kaas, mosterd en spek
Pastinaakstamppot met gekarameliseerde witlof en walnoten
Andijviestamp met kaaskletskoppen
Paksoistamppot met cashewnoten
Spinaziestamppot met kerrie-ui en ei
Zoete aardappelstamppot met rucola en zongedroogde tomaatjes
Pompoenstamppot met feta en hazelnoten
Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas
Spruitjesstamppot met pesto, zongedroogde tomaten, en boerenkaas
0 reacties