Pastasalade met lupinebonen

door | 4 apr 2022 | avondeten, eenpansgerecht, Hollands, hoofdgerecht, kaas, lunch, pasta, recept, salade, snel, varken, vlees

Het is eigenlijk helemaal geen weer voor een pastasalade, nu. Het is koud en guur. En ik kan niet wachten tot de lente zich weer aandient. Maar ik had niet zo’n fut om te koken en zo’n pastasalade is heerlijk makkelijk om te maken. Ik heb de macaroni er los bij gedaan. Dat is handig als er iemand mee eet die koolhydraat-arm eet. Maar dat was eerlijk gezegd niet de reden, hoor. Die was veel simpeler: het paste gewoon niet allemaal in de kom en ik wilde niet nog een pan extra afwas maken.
Het is een heerlijk flexibel recept: heb je nog een restje van ’t een of ’t ander in de koelkast: snij fijn en doe er maar door. Liever vegetarisch? Laat gewoon de hamreepjes weg. Ik heb er lupinebonen door gedaan. Dat is een nieuw soort boon. Of nou ja, nieuw? Hij is terug van weggeweest. Als je ze tegenkomt in de supermarkt moet je ze zeker eens proberen. Het is een heerlijk boontje met een lekkere bite. Ze zijn alleen helaas nog niet overal te koop. Mocht je ze niet kunnen vinden, vervang dan de lupinebonen door bijvoorbeeld een half blik kikkererwten.

Voor mijn trouwe lezers die zich afvragen hoe het met mijn moeder gaat, nadat ze corona en een longontsteking had? Ze is gelukkig weer aan het opknappen. Het zal nog wel even duren voordat ze weer helemaal hersteld is, en ze is haar stem nog kwijt van ’t hoesten, maar ze is weer op de goede weg. Een pak van mijn hart!

Ingrediënten
300 gram volkoren macaroni
125 gram snoeptomaatjes
150 gram geschrapte worteltjes
1 komkommer
1 rode + 1 gele/oranje paprika
1 potje lupinebonen
1 blikje mais (150 gram)
150 gram hamreepjes
een paar eetlepels augurkjes (zoet-zuur)
200 gram kaas (jong belegen)
1 bosje bieslook
1 bekertje creme fraiche (200 gram)
zout, peper

Bereiding
Kook de macaroni beetgaar: voeg de macaroni toe aan het kokende water en kook een paar minuten door. Zet dan het vuur uit en laat de macaroni verder garen. Giet af als de volkoren macaroni beetgaar is.

Snij de geschrapte worteltjes in plakjes. Snij de snoeptomaatjes door midden. Snij paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Giet de lupinebonen af en spoel ze om. Giet de mais af. Snij de augurkenplakjes fijn. Snij de kaas in kleine blokjes.
Hak de bieslook fijn. Schil de komkommer, snij in de lengte doormidden en lepel de zaadjes eruit. Snij de komkommer in stukjes.

Roer alles, behalve de macaroni , door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Schep wat macaroni op een bord en schep er wat van de salade over (of naast).
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Chimichanga’s met lupinebonen

Curry met lupine en aubergine

Pastasalade met kerrie en kaas

Pastasalade met pestospread en warmgerookte zalm

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Appeltje-eitje salade

Laagjes-salade met pasta en pesto-dressing

Laagjes salade

Salade met mayo-pesto dressing

Mam’s Meloen-selleriesalade

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *