Knolselderijpuree met komijnekaas en ovengroenten

door | 25 mrt 2023 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, stamppot, traybake, vegetarisch

Ik kom even niet zo erg aan mijn blog toe, de laatste tijd. Het is een beetje hectisch, hier. Afgelopen week was ik -naast mijn gewone werk- vooral druk met zoonlief en zijn examenjaar. Hij moest nog een aantal opdrachten inleveren (en maken), maar het kost soms/vaak/meestal nogal wat tijd en overredingskracht om hem aan het werk te krijgen. Maar met een flinke portie geduld en doorzettingsvermogen is het meeste toch gelukt. Maar goed, daardoor kwam ik dus niet zo goed aan mijn blog toe.
Daarnaast ga ik iets heel erg fantastisch leuks doen, waar ik héél erg enthousiast over ben, maar wat ik ook héél spannend vind. Daarover binnenkort meer, maar ik moet het eerst even een beetje laten bezinken, allemaal. (Is dat een cliffhanger of wat?) Dus voor nu weer over tot de orde van de dag: deze heerlijke knolselderijstamppot met krokant gebakken komijnekaas. Het viel hier súper goed in de smaak en ik vond ’t zelf ook zeer geslaagd. Altijd als we een (zelf-)gepaneerde kaasplak eten, dan neem ik me voor om het vaker te maken, want ik vind het echt súper lekker. Alleen het paneren zelf, daar ben ik niet echt dol op. Tegen de tijd dat ik klaar ben zijn mijn vingers ook altijd dubbel gepaneerd, namelijk. Maar het is eigenlijk echt de moeite waard.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 knolselderij
3 flinke aardappelen
400 gram komijnekaas
100 gram crème fraîche
600 gram ovengroenten (courgette, peen, rode paprika)
1 ei
een paar eetlepels bloem
paneermeel
peper, zout, olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de schil van de knolselderij, snij ‘m in plakken en daarna in blokjes. Kook de knolselderij- en aardappelblokjes samen in één pan gaar in ruim water met wat zout.

Doe de ovengroenten in een mengkom en doe er een paar eetlepels olie bij. Hussel door totdat alle groenten bedekt zijn met wat olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid daar de ovengroenten over uit. Maal er wat zout en peper over en bak in de voorvewarmde oven in ongeveer 25 minuten.

Rasp een kwart van de komijnekaas. Snij de rest van de komijnekaas in vier dikke plakken. Paneer de vier plakken komijnekaas, door ze eerst door de bloem, daarna door geklopt ei en tot slot door de paneermeel te halen. Doe dat nog een keer (dus nog een keer door de bloem, ei en paneermeel), zodat je een stevige laag paneer krijgt voor een lekker stevig en knapperig korstje.

Giet de knolselderij en aardappel af, doe de crème fraîche erbij en stamp fijn tot een puree. Roer de geraspte komijnekaas erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gepaneerde komijnekaas aan beide kanten tot het mooi bruin is en net vorm begint te verliezen.

Schep wat knolselderij-komijn-puree op een bord en daar wat geroosterde ovengroenten over en leg daar een krokant gebakken plak komijnekaas op.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Quiche met zoete aardappel, knolselderij en courgette

Rendang knolselderij

Venkel-knolselderij stamppot

Schorseneren-knolselderij risotto

Knolselderijstamppot met brie en amandelsnippers

Macaroni met tomatensaus en gepaneerde varkensvlees- of halloumiblokjes

Spinaziecurry met krokante bloemkool

Gefrituurde kip met roerbakgroenten in honing-knoflook saus

Stamppot rauwe andijvie met kaasschitzel

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *