Ja, je zou het misschien niet zeggen, maar dit is een recept van Gordon Ramsay, uit “Koken als een chef”. Leek me een perfect recept om samen met Free te maken. Hij heeft wel even geholpen, maar hij haakte halverwege al af. Het is ook eigenlijk niet echt een spectaculair recept. Het is wél onwijs lekker, maar het is echt heel simpel te maken. Je hoeft ook niets te snijden, ofzo. Het is gewoon een kwestie van op het juiste moment in de pan doen… Echt een aanrader voor een doordeweekse-avond, als je niet zoveel tijd kwijt wilt zijn aan koken.
Mocht je nou een vegan versie willen maken: ik heb wel eens eerder zoiets gemaakt, maar dan met een saus van witte bonen.
Ingrediënten
1 pak farfalle (of een andere pasta)
100 gram pancetta blokjes
450 gram diepvrieserwtjes
2 tenen knoflook
4 eetlepels creme fraiche
250 gram ricotta
zout, peper, olijfolie
Bereiding
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Verhit een wokpan (die groot genoeg is om dadelijk de gekookte pasta bij te doen!) op hoog vuur en bak daarin de pancettablokjes. Pers de tenen knoflook uit boven de pan en bak even mee. Neem de pan van het vuur als de spekjes mooi bruin en knapperig zijn.
Kook de pasta gaar in de pan met kokend water. Voeg, als de pasta bijna gaar is, de diepvrieserwtjes toe en breng opnieuw aan de kook. Giet af als de pasta gaar is. Voeg dan de pasta en de erwtjes toe aan de pan met de spekjes en zet terug op het vuur. Roer de creme fraiche er door heen.
Voeg dan de ricotta toe en roer die er ook door heen. Proef even en breng op smaak met zout en peper.
Schep wat farfalle met ricotta en pancetta op een bord. Sprenkel er wat olijfolie over.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Penne Carbonara met courgette van Jamie
Pappardelle met kip in romige tomatensaus
Pappardelle met prei-mascarponesaus
Vegan roompasta met courgette, erwten en munt
Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette
0 reacties