Orzo met Castello Blue-champignon-ragout

door | 21 nov 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, rijst, saus, snel, vegetarisch

Nou, nou, nou, ik rol hier van het ene corona-verhaal in het andere, zeg. Lone is gelukkig vandaag (dag 5 na mogelijke besmetting) negatief getest! Een pak van mijn hart. Maar gisteren kreeg Edwin koorts en die ligt nu voor pampus op bed. We hebben even een zelftest gedaan en die was negatief, maar goed, bij corona-achtige klachten moet je naar de GGD voor een test, hè? Het maken van een test-afspraak viel niet mee. Toen ik gisteren de afspraak probeerde te maken was hier in Arnhem maandag rond twaalf uur de eerste mogelijkheid. Uiteindelijk is het gelukt om een afspraak te maken voor vandaag eind van de middag in Veenendaal. Hij heeft vorig jaar in februari al corona gehad en hij is gevaccineerd, maar ja, hij loopt natuurlijk wel 5 dagen in de week op een basisschool rond… Nu hij ziek is probeer ik afstand te houden, maar elkaar echt ontlopen dat lukt niet echt nu we een stuk kleiner wonen. Gisteravond had ik eigenlijk zelfgemaakte hamburger op ’t menu staan, maar omdat Edwin ziek op bed lag en er dus niet van mee zou eten, heb ik deze vega orzo-maaltijd maar in elkaar geflanst voor mijzelf en Free. En dat was hartstikke lekker, al zeg ik het zelf. Er was nog een portie over, die heb ik vandaag lekker tussen de middag op.

Ingrediënten (voor 3 personen)
300 gram orzo
75 gram Castello blue
250 gram kastanjechampignons
50 gram pecannoten (ongezouten)
50 gram boter
2 flinke eetlepels bloem
400 ml mel
1 zakje gemengde sla (bijv slamelange rode biet)
2 tomaten
3 eetlepels sladressing naturel
zout, peper

Bereiding
Maak de champignons schoon: veeg vuil eraf met een borsteltje of keukenpapiertje. Snij de champignons in kwartjes (of plakjes als je dat leuker vindt). Verhit de boter in een hapjespan of wokpan en bak daarin de champignons aan. Strooi er, als ze rondom licht bruin zijn, de bloem over de champignons en roer goed om. Giet er dan al roerend, beetje bij beetje de melk bij. Blijf goed roeren tot je een mooi, gladde (op de champignons na) saus hebt. Snij de Castello blue in stukken en roer die door de champignons. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Breng een flinke pan water met wat zout aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de orzo af en roer door de champignonsaus.
Was de tomaten en snij ze in blokjes. Schep de tomatenblokjes en de sladressing door de gemengde sla.

Schep wat orzo met champignon-castello blue-saus op een bord en daarnaast wat van de salade. Strooi wat pecannoten over de orzo.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Freddie Mercury’s Champignons

Pannenkoeken met champignons en gorgonzola

Spruiten met champignons en spekjes in roomsaus

Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette

Andijviesalade met champignons, mandarijn en pijnboompitten

Champignonsoep

Castello Blue-soep

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en Castello Blue

Orzo met pompoen en spinazie

Tomaten-orzo met roerbakgroenten en chipolataworstjes

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *