Courgettepannenkoekjes met halloumi en parmezaan

door | 8 okt 2022 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, snel, vegetarisch

O boy, let ik even niet op, mis ik zomaar mijn eigen blog-verjaardag. Op 7 oktober 2018 schreef ik mijn eerste blogje: Hallo Wereld. Dus gisteren bestond mijn blog vier jaar! Maar ja, dit jaar even geen feestelijke taart, of zoiets, want ik dacht er gewoon te laat aan. In plaats daarvan gewoon wat we gisteren aten: deze courgette-pannenkoekjes. Ik heb ze -lekker makkelijk- gemaakt met courgette spaghetti. Je weet wel, van die voorgesneden courgette sliertjes. Je kunt natuurlijk ook zelf de courgette raspen, maar voorgesneden is natuurlijk wel zo makkelijk.
Voor erbij had ik een simpele groene salade met honing-mosterd dressing en een puree van zoete aardappel met bieslook. Het was hartstikke lekker!

Ingrediënten
400 gram courgette spaghetti
100 gram bloem en 50 gram zelfrijzend bakmeel
1 pakje halloumi (225 gram)
3 eieren
4 eetlepels parmezaanse kaas (geraspt)
olie, peper, zout

Bereiding
Doe de courgette spaghetti in een vergiet en strooi er een paar theelepels zout over. Roer even door en laat het overtollige vocht uit de courgette reepjes uitlekken. Druk daarna zoveel mogelijk vocht met een lepel uit de courgette. Rasp de halloumi met een grove rasp.

Meng de uitgelekte courgettereepjes, halloumi, parmezaanse kaas, eieren, bloem en zelfrijzend bakmeel goed door elkaar tot een dik beslag.
Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan. Schep drie hoopjes beslag, ter grootte van een groentelepel, in de koekenpan. Smeer iets uit met de lepel. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om met een spatel als de onderkant mooi bruin is en bak dan de andere kant mooi bruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zoete-aardappel pannenkoekjes

Okonomiyaki (Japanse pannenkoekjes)

Rösti, hamburger en salade van geschaafde zomergroenten

Rösti met umaburger en sla

Aardappel-courgette-rösti met zalm en crème fraîche

Gebakken courgette met mozzarella en platbrood

Súper snelle courgettesoep

Andijviestamp “four cheese”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *