Friet stoofvlees

door | 26 jan 2021 | aardappel, AVG, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, recept, rund, saus, stoofschotel, vlees

Ik ben best wel een beetje van de leg, door die avondklokrellen, moet ik zeggen. Heb je die mevrouw gezien, van die Primera in Den Bosch? In tranen omdat haar winkel geplunderd is? Dan breekt toch je hart? Ik word er zó boos en zó verdrietig van. In wat voor wereld leven we? Dit heeft toch niets meer met demonstreren te maken… En dan breekt mijn klomp als iemand beweert dat dit te verwachten was als reactie op de maatregelen. Verveling en opgebouwde frustratie. Ja, hallo? Denken ze dat wij, normale mensen, corona niet zat zijn? Dat wij niet heel graag wel weer eens uit zouden willen? Dat er geen dagen zijn dat wíj het allemaal niet meer zien zitten? Natuurlijk wel. Maar dan halen we het nog niet in onze botte kop om de boel kort en klein te slaan. Zijn ze nou helemaal betoeterd? Ik kan hier gewoon echt niet bij…
Gisteravond aten we comfort-food: deze friet stoofvlees. ’s Middags in mijn lunchpauze heb ik het rundvlees aangebraden en daarna de rest van de middag zachtjes op een laag pitje laten stoven in de braadpan. De frietjes komen uit de airfryer: wat een hándig ding is dat toch! En om er toch nog iets van groenten bij te eten had ik er salades bij. Gewoon kant&klare: lekker makkelijk!

Ingrediënten (3 personen)
700 gram sukadelappen
2 uien
1 eetlepel tarwebloem
30 gram boter
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1 theelepel gemalen foelie
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels ketjap manis
1/2 bouillontablet (runderbouillon)
1 zak oven- of airfryerfriet (diepvries, 750 gram)
zout, peper
optioneel: salade

Bereiding
Knip of snij het rundvlees in stukken. Bestrooi met peper en zout en bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin.

Pel intussen de uien en snij ze in (halve) ringen. Schep het vlees uit de braadpan. Bak de uienringen in het bakvet van het vlees. Snij de knoflook fijn en voeg samen met de laurierblaadjes en foelie toe. Roer door de ui en bak een minuutje mee.

Voeg dan de tomatenpuree en ketjap toe. Doe het vlees terug in de pan. Los de halve bouillontablet op in 250 ml kokend water en schenk de bouillon bij het vlees. Doe de deksel op de pan en zet laag. Laat het vlees minstens 4 uur stoven. Schep in die tijd een paar keer om.

Neem daarna de deksel van de pan en laat de saus iets inkoken. Haal de laurierblaadjes uit de saus.

Bereid de airfryerfriet volgens de aanwijzing op de verpakking.
Leg wat salade op een bord en leg er wat friet bij. Schep er wat stoofvlees naast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Sukadelapjes met pastinaak en zilveruitjes

Sukadelappen in port-kaneelsaus uit de slowcooker

Hachee en rode kool met appeltjes

Runderstoof met abrikozen

Boeuf Bourguignon uit de slowcooker

Stifado – of klapstuk op zijn Grieks uit de slowcooker

Runderlappen op zijn Italiaans

Goulash

Ierse runderstoofschotel met Guinness

Marokkaanse runderstoof met pruimen uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker

Zelfgemaakte friet

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *