Open lasagne met spinazie en gerookte zalm

door | 24 okt 2022 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, snel, vis, voorgerecht

Dit is een echt een súper snel en súper makkelijk en súper leuk en feestelijk gerechtje. Deze lasagne hoeft niet in de oven, je hoeft alleen maar even de lasagnebladen gaar te koken en de spinazie te roerbakken. En daarna de laagjes op te bouwen, natuurlijk. Ik heb hier vier porties mee gemaakt en deze hoeveelheid was voldoende als hoofdgerecht. Maar als je de porties halveert, dan zou je er ook prima een voorgerechtje van kunnen maken. Echt een feestje op je bord.
Het viel hier goed in de smaak. Vooral Free vond het heerlijk. Hij vond het lijken op zijn favoriete eten: pasta met zalmroomsaus. Klopt natuurlijk wel: zalm, pasta, en kruidenroomkaas, Heerlijk met spinazie, parmezaan en pijnboompitjes. Heerlijke combinatie. Niks meer aan veranderen.

Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram gerookte zalm
250 gram lasagnebladen (koelvers)
1 ui
2 eetlepels pijnboompitten
450 gram gesneden bladspinazie (diepvries)
1 kuipje kruidenroomkaas
2 tenen knoflook
50 gram parmezaanse kaas snippers
olie, zout, peper

Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snij fijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Als de pijnboompitten licht beginnen te kleuren, doe ze dan over in een schaaltje en hou ze apart.
Verhit dan een paar eetlepels olie in de koekenpan en fruit daarin de ui aan. Als de ui zacht is, bak dan de knoflook even mee. Voeg dan de bevroren blokjes bladspinazie toe. Roer regelmatig om, tot alle spinazie gesmolten is. Proef even en breng op smaak met zout en peper.
Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de lasagnebladen gaar in het gezouten water. Giet de lasagnebladen af en spoel ze na met koud water. Laat daarna goed uitlekken.
Leg een lasagnevel op een bord en besmeer met kruidenroomkaas. Leg er plakken van de gerookte zalm op. Leg daar weer een lasagnevel op en besmeer die weer met kruidenroomkaas. Schep daar een flinke lepel van het spinaziemengsel over. Leg er weer een lasagnevel op en besmeer dat met kruidenoomkaas. Verdeel er weer een lepel spinazie-mengsel over. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en parmezaanse kaas snippers.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zalmlasagne

Witte lasagne met spinazie, zalm en worteltjes

Freddie’s zalmroomsaus

Asperge-zalmtaart

Aardappel-courgette-rösti met zalm en crème fraîche

Zalm-courgette-taart

Tagliatelle met zalmroomsaus en roergebakken spinazie

Pasta-ovenschotel met asperges en zalm

Hartige taart met zuurkool en zalm

Quiche met zalm en paprika

Spinazie-zalm pastaschotel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *