Deze maand deed ik weer mee met de swiepswoepswap van MandyAndMore. Als je je aanmeldt voor zo’n swiepswapswoep, dan krijg je een andere foodblogger toegewezen en dan maak je -met een eigen twist- een recept van het blog van die andere foodblogger. Ik kreeg GroentjeGezond. Dat is toevallig, die kreeg ik vorige keer dat ik meedeed (in september 2020) ook?! Toen maakte ik haar Witte lasagne met spinazie, zalm en worteltjes. Maar geen probleem: er staat genoeg lekkers op haar blog voor wel tien swiepswapswoeps. De recepten op haar blog zijn, haar blog-naam verraadt het al, wel iets gezonder dan die op mijn eigen blog. Dat is leuk: een hele nieuwe categorie recepten om te ontdekken, buiten mijn comfort-zone…
Ik koos dit keer voor “Bliss balls“: notenballetjes met dadels en kokos. Een gezonde snack! Ik heb de pinda’s vervangen door macadamianoten en de rozijnen door abrikozen. Ze zijn zálig! Ze houden een beetje het midden tussen zoet en hartig en ze vullen heel goed. Één zo’n balletje (nou ja: of twee) en je zit echt goed vol. Ik vind het een enorme aanrader!

Ingrediënten
200 gram ongebrande cashewnoten
250 gram dadels
140 gram ongezouten macadamianoten
100 gram abrikozen
60 gram kokosolie
4 eetlepels pindakaas
kokosrasp

Bereiding
Ontpit de dadels en doe ze samen met de abrikozen en het grootste deel van de cashewnoten en macadamianoten in de keukenmachine. Maal fijn.

Voeg dan de resterende noten toe en maal nog even kort.

Doe de kokosolie en pindakaas in een pannetje en zet op een laag pitje tot de kokosolie en pindakaas gesmolten zijn. Roer het pindakaas-kokos-mengsel door de gehakte noten.

Vorm balletjes van het mengsel en rol die balletjes door de kokosrasp. Laat de balletjes opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Amandel-eierkoeken met kardemom

Havermout-banaan koekjes

Havermoutkoekjes met sinaasappel en hazelnoot

Heerlijk bananenbrood van Mireille

Geroosterde pompoenpitten

Popcorn

Krokante kikkererwten

Komkommer-kiwi-kervel water

Free’s bananen-maracuja smoothie

Zelfgemaakte cruesli

Oreobonbons

Bastogne bonbons