Geroosterde pompoenpitten

door | 31 okt 2020 | oven, recept, tussendoortje, vegan, vegetarisch

Het is Halloween, vandaag. Het lijkt wel of de hele wereld opeens (nou ja, sinds een paar jaar dan), Halloween viert. In foodblog-land (op Instagram, in ieder geval) zijn de pompoen-recepten en de griezelige koekjes en taarten amper bij te houden. Eerlijk gezegd heb ik helemaal niks met halloween. Andere jaren had ik altijd wel voor de zekerheid een voorraadje snoep in huis gehaald, maar dit jaar niet.
Bij Halloween denk je natuurlijk meteen aan van die uitgeholde pompoenen met een kaarsje erin. Ik wel tenminste. En nu zat ik zomaar te denken: dan hebben jullie vast een hele berg pompoenpitten over. Ik moet bekennen dat ik die pompitten en draden meestal gewoon weggooi, maar toen ik afgelopen week pompoen-chutney maakte, heb de pompoenpitten geroosterd. Dat was een heerlijk snackje!
Wij gaan vanavond een bordspel spelen: Pandemic Legacy. Dat is een coöperatief spel: we spelen niet tegen elkaar, maar we spelen samen tegen het spel. We moeten wereldwijde virus-uitbraken overwinnen. Leek me wel toepasselijk, nu.

Ingrediënten
pitten van een pompoen
olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
peper, zout

Bereiding
Schraap de pitten uit de holte van een pompoen (met het vruchtvlees kun je een lekkere pompoenburger, stamppot, stoofschotelcurry, of risotto maken). Doe de pitjes in een bakje met water en spoel ze tussen de zaadlijsten uit. Gooi de draden weg, maar doe de pompoenpitten in een pannetje met een klein laagje water.

Kook de pitten op een laag pitje voor ongeveer 20 minuten.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.

Schep de pompoenpitten uit het water en dep ze droog tussen twee keukenpapiertjes. Doe de pompoenpitten op een bakplaat en giet er een scheutje olijfolie over en strooi de paprikapoeder en komijn erover. Maal er wat peper en zout over en hussel even goed door, gewoon met je vingers, zodat alle pompoenpitten een laagje kruidige olie over zich hebben en mooi verspreid zijn op de bakplaat. Zet de bakplaat 5-10 minuten in de oven.

Als de pompoenpitten mooi beginnen te kleuren en beginnen te “poppen”, dan zijn ze klaar.
Haal de bakplaat uit de oven en doe de vers geroosterde pompoenpitten in een schaaltje.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Popcorn

Krokante kikkererwten

Borrelplank

Nacho’s met roomkaas-chilidip

Pesto-kaasstengels

Nacho’s

Guacamole

De Gelaarsde Kat kruidendip

Stokbroodje met tomaat en gesmolten kaas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *