Mexicaanse upside-down panpizza

door | 6 dec 2021 | avondeten, brood, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, mexicaans, recept, vegetarisch

Oh jeetje, mooie foodblogger ben ik… ik heb helemaal Sinterklaas overgeslagen op mijn blog. In ’t echt niet, hoor. We hebben het heel gezellig gevierd met ons gezin en mijn moeder. We hebben ge-gourmet en iedereen had cadeautjes voor iedereen. En nog een paar extra voor de kinderen. Maar ik heb geen speciale Sint-recepten op mijn blog gezet, bedoel ik. Ik heb wel een banketstaaf met amandelspijs gebakken. Maar die had ik al op mijn blog staan, dus die heb ik er niet nog een keer op gezet. En het gourmetten was súper gezellig en hartstikke lekker, maar dat is ook niet echt iets om op mijn blog te zetten. Het vlees dat over was heb ik ’s avonds nog even opgebakken en de volgende dag door de macaroni gedaan. Samen met de groenten die over waren en een macaroni groentepakket.
Deze mexicaanse upside-down panpizza aten we al eerder. Vorige week ergens al, maar ik was er nog niet aan toegekomen om de foto’s uit te zoeken en het recept uit te typen. Maar vandaag wel. Dus bij deze. Dit viel echt bij ons allemaal goed in de smaak. Zelfs bij mijn vleesch-eters…

Ingrediënten
450 gram zelfrijzend bakmeel
3 rode uien
500 gram vegetarisch rul gehakt
1 zakje burrito kruidenmix
1 blikje mais
1 blik bruinen bonen
150 gram geraspte cheddar
1 rode en gele paprika
1 eetlepel balsamico azijn
100 gram feta
1 bosje koriander
nacho cheese chips
jalopeno peper ringetjes
1 citroen
1 avocado
1/2 bekertje creme fraiche
4 tomaten
olie
zout, peper

Bereiding
Doe het zelfrijzend bakmeel met een theelepel zout in een mengkom en roer er met een vork 250 ml water door. Laat een kwartiertje rusten, met een theedoek over de mengkom en kneed er dan een samenhangend deeg van.
Pel en snipper de rode uien. Doe de helft van de ui-snippers in een schaaltje en roer er een flinke snuf zout en de balsamico azijn door.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit daarin de rest van de uisnippers aan. Voeg dan het vegetarische rul gehakt toe en bak mee. Strooi de burrito kruidenmix erover. Roer goed door.
Giet de bruinen bonen af, spoel ze af en laat goed uitlekken. Giet de mais af. Snij de tomaten in blokjes. Roer de de bruinen bonen, mais en tomaten door het vega-gehakt mengsel. Vet een andere koekenpan in met wat olie en verdeel het vega-gehakt-mengsel over de twee pannen.

Verdeel het deeg in twee delen. Stretch (rol, duw, trek) het deeg uit tot een ongeveer ronde lap die net iets groter is dan de koekenpan(nen). Leg de deeglappen over het gehakt in de pan en duw de zijkanten met een houten lepel iets naar binnen. Zet het vuur laag en leg de deksel op de pan en laat ongeveer in een kwartier het deeg gaar worden.

Trek ovenwanten aan en leg een groot bord (dat precies in de pan past) op het brood. Keer in één keer om.

Verkruimel intussen de feta. Snij de paprika’s in kleine blokjes. Snij de avocado in partjes en sprenkel daar wat citroensap over. Snij de rest van de tomaten in partjes. Versier de upside-down panpizza met avocado, feta, creme fraiche, tomaat, uitjes, paprikablokjes, cheddar, koriander, nacho chipjes en/of jalopeno ringetjes.

Snij de panpizza met een pizza-roller in stukken.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Upside-down panpizza met gekruid gehakt en granaatappelpitjes

Taco’s van Kevin uit Texas

Bonenstoof met chipotlesaus en ananas

Chimichanga’s met linzen en mais

Tex Mex Quiche

Tortillataart met pulled chicken

Mexicaanse bonensoep

Open quesadilla’s

Tortillatulband

Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en mais-tomatensoep

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *