Quesadilla’s met avocado-roomkaas, courgette, ei en tuinkers

door | 28 aug 2022 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, mexicaans, oven, recept, tortilla, vegetarisch

Het is gelukkig weer een beetje afgekoeld, he?. Dat hete weer dat is echt niks voor mij, hoor. Dan is het echt te heet om wat dan ook te doen. Zelfs om te koken. Ik weet niet of er nog een hittegolf gaat komen (ik hoop ’t niet, ik ben er wel een beetje klaar mee, nu), maar mocht het nou toch weer zo heet worden, dan is dit echt een ideaal recept. Al zijn er mensen die met zulk heet weer liever niet de oven aan doen. Heb ik zelf geen last van, eigenlijk. Liever de oven aan dan boven een hete pan staan roeren, eerlijk gezegd. Maar mocht dat nou voor jou gelden: je kunt de courgette natuurlijk ook in een koekenpan of grillpan of op de barbecue bakken.
Wat betreft de avocado’s: ik koop eigenlijk altijd zo’n setje eetrijpe avocado’s. Zo’n netje is eigenlijk voordeliger per stuk, maar die zijn bij mij altijd nog minstens een week kanon hard en dan van de ene op de andere dag overrijp en bruin. Maar die ready-to-eat avocado’s, die zijn dus wel goed. Die avocado-roomkaas vulling met bosuitjes en tuinkers is echt zalig. Die zou je ook prima als dip voor tortilla-chips kunnen maken, denk ik. Of als spread op stokbroodjes bij een barbecue.
Nog even de credits (ere wie ere toekomt): dit recept is geinspireerd op een recept uit het boekje Taco’s en tortilla’s van Sophie Matthys.

Ingrediënten
6-8 tortilla’s
1 courgette
1 kuipje roomkaas naturel (200 gram)
2 avocado’s (eetrijp)
6 eieren
1 bakje tuinkers
1 theelepel worcestershiresaus
1 theelepel citroensap
3 bosuitjes
olie, peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgette en snij in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg de courgette plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze (aan beide kanten) met olie. Bestrooi met zout en peper. Schuif de bakplaat in de oven en bak tot de courgette bruin begint te worden.
Kook de eieren tot ze hard zijn en laat ze dan schrikken onder koud water. Laat de eieren afkoelen voor je ze pelt en in plakjes snijdt.

Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en prak het vruchtvlees fijn. Snij de bosuitjes in ringetjes. Knip de helft van de tuinkers fijn. Roer de avocado, roomkaas, bosui, tuinkers, citroensap en worcester saus goed door elkaar.
Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm een koekenpan -zonder olie- op middelhoog vuur.
Besmeer een helft van een tortilla met de een paar eetlepels avocado-roomkaas. Verdeel er wat geroosterde courgetteplakjes en plakjes ei over en strooi er nog wat tuinkers over. Klap de tortilla dicht en druk zachtjes aan.
Bak de quesadilla in de voorverwarmde pan aan beide kanten licht bruin en knapperig. Neem uit de pan en snij met een broodmes doormidden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Tortilla met mais, avocado en kiemgroente

Zelfgemaakte tortilla’s met biefstukreepjes en guacamole

Zelfgemaakte tortilla’s met paprika en pulled jackfruit

Chimichanga’s met lupinebonen

Quesadilla plaattaart

Taco’s van Kevin uit Texas

Chimichanga’s met linzen en mais

Open quesadilla’s

Quesadilla’s met vegetarisch gehakt en avocado en mais-tomatensoep

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

Guacamole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *