Salades met kaas, noten en fruit. Ik ben er dol op! Wat mij betreft is dat dé gouden combinatie in een salade. Er zijn natuurlijk duizenden combinaties mogelijk, maar het kookboek De Dikke Vegetariër geeft een rijtje suggesties welke combi’s heel goed bij elkaar passen. Één daarvan is Manchego, sinaasappel en amandelen. Sinaasappel en amandelen zijn natuurlijk overal te krijgen. Maar Manchego valt voor mij wel in de categorie minder gangbare ingrediënten. Het is een kaas van schapenmelk en gelukkig kon ik het gewoon bij de supermarkt kopen. Als je nou geen Manchego kaas kunt vinden, dan kun je een stukje cheddar kaas gebruiken. Of desnoods gewoon een stukje jong-belegen Goudse kaas. Ik heb er een lekkere honing-mosterd-sinaasappel dressing gemaakt. Met een extra schepje mosterd om ‘m iets meer pit te geven.
Ingredienten
100 gram veldsla
100 gram Manchego kaas (puntjes)
2 sinaasappels
2 handjes amandelen (ongezouten)
2 theelepels mosterd
1 theelepel honing
olijfolie
zout, peper
Bereiding
Snij de sinaasappels doormidden. Pers het sap uit 1 van de sinaasappelhelften. Snij de schil van de andere drie sinaasappelhelften af en snij het vruchtvlees in stukken.
Doe 2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap met 8 eetlepels olijfolie en de honing en mosterd in een mengbeker. Meng met een staafmixer tot een egale dressing. Breng op smaak met zout en peper (en eventueel nog wat extra mosterd).
Schep de dressing door de veldsla. Snij de kaas in kleine puntjes.
Meng de helft van de kaas, sinaasappel en amandelen door de aangemaakte sla.
Verdeel de andere helft van de kaas, sinaasappel en amandelen er over.
Eet smakelijk
0 reacties