Café noir bonbons

door | 7 okt 2021 | koek, no-bake, recept, tussendoortje, zoet

Hieperdepiep hoera!!!!! Vandaag is mijn blog jarig!!!!! Drie jaar geleden schreef ik mijn eerste IkHouGewoonVanEten-blogje: “Hallo Wereld!” Het leek me wel leuk, zo’n foodblog, namelijk. En drie jaar later vind ik het nog steeds súper leuk!
De eerste maanden had ik een paar honderd bezoekers in de maand. Voornamelijk familie en vrienden, natuurlijk. Inmiddels heb ik er rond de 500 per dag. Die lezen érgens op mijn blog een recept. Één van de 959 recepten die er inmiddels al op staan.… Het hoogste aantal bezoekers dat ik tot nu toe heb gehaald op één dag is 1097. Dat was 23 december 2020, toen wilde opeens iedereen Kerstkalkoen, ossenstaartsoep, kerstkoekjes en/of appelstrudel maken. In totaal heb ik, sinds ik ben gaan meten 265.774 bezoekers gehad. Veel hè?
Ter gelegenheid van mijn 3-jarig bestaan leek het me leuk om een top-5 te maken van de best bezochte recepten op mijn blog:
[1] Courgettesoep met prei en appel (8.328)
[2] Groentesoep met soepvlees en ballen uit de slowcooker (8.015)
[3] Hutspot met klapstuk uit de slowcooker (7.233)
[4] Boeuf Bourguignon uit de slowcooker (7.125)
[5] Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie (6.809)
Zelfde recepten in de top-5 als vorig jaar, alleen zijn ze íets van plaats gewisseld.
Verder had ik vandaag niet zoveel tijd om uitgebreid stil te staan bij mijn jubileum. Ik heb gewoon gewerkt. Maar om vandaag toch nog een feestelijk tintje te geven, zet ik deze café noir bonbons erop, die ik eerder deze week maakte. Ik had al eens eerder zulke balletjes gemaakt, met oreo’s en met bastogne koeken. Maar café noirs vind ik héérlijke koekjes en het leek me heerlijk om dat als vulling te gebruiken. De balletjes zijn inderdaad zalig!!! Met een heerlijke, smeuïge mocca- of cappuccino-achtige vulling. Als je -net als ik- van café noirs houdt, dan vind je deze vast ook heerlijk!

Ingrediënten
250 gram café noir koekjes
1 bakje mascarpone (250 gram)
300 gram witte chocolade
1/2 zakje moccaboontjes

Bereiding
Verkruimel de koekjes. Prak de mascarpone door de koek-kruimels.

Rol balletjes van het koekjes-mascarpone mengsel, met een doorsnede van ongeveer 2 cm. Leg de balletjes op bakpapier en zet ze minstens een uur (maar langer mag ook) in de koelkast.

Breek de witte chocolade in stukken en smelt het au bain marie (dus in een kom of pannetje boven kokend water – let op dat het bovenste pannetje het kokende water níet raakt). Leg een balletje in de gesmolten witte chocolade en rol heen en weer tot het hele balletje bedekt is met witte chocolade. Vis het balletje met twee vorken uit de gesmolten chocolade.

Laat de overtollige chocolade er af druipen en leg het balletje op het bakpapier. Leg er dan een moccaboontje bovenop. Herhaal dit met de andere balletjes. Zet de balletjes in de koelkast tot de witte chocolade goed gestold is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bastogne bonbons

Oreobonbons

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Cappuccino borstplaat

Cappuccino cupcakes

 

2 Reacties

 1. Helene

  Goedemiddag,

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog.
  Ik heb hem pas dit jaar ontdekt en vind het erg leuk om te lezen, ook al diverse recepten geprobeerd die erg in de smaak vielen. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met ik hou gewoon van eten.

  Mvg,

  Helene

  Antwoord
  • Elleny

   Hai Helene, dankjewel! Wat leuk dat je een berichtje achter laat: altijd fijn om te horen dat de recepten in de smaak vielen! Ik ben van plan om zéker nog heel lang met Ik Hou Gewoon Van Eten door te gaan, hoor!
   Groetjes, Elleny

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *