Allereerst: de áller-áller-áller beste wensen voor ’t nieuwe jaar! Mijn eerste receptje voor dit jaar is deze heerlijke salade met artisjok. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘m vooral voor mezelf maakte en al verwachtte dat de rest van de fam ‘m niet zou lustten. Alleen Free waagde zich eraan om een beetje te proeven en die vond het zowaar “wel ok”.
Die gegrilde artisjokharten, die heb ik gewoon kant&klaar gekocht. Zo’n tapas-bakje uit de supermarkt, weet je wel? Van drie voor vijf euro. Kun je er meteen een bakje met zwarte olijven bij nemen. Die zijn, net als de artisjokharten, uit die tapasbakjes veel lekkerder dan uit een potje.
Dat mijn eerste recept van dit jaar een salade is, dat betekent trouwens niet dat ik opeens heel gezond ga doen of mezelf ga plagen met goede voornemens, hoor. Daar doe ik niet aan. Of zijn het ook goede voornemens als ik me heb voorgenomen om weer wat vaker te bloggen? Daar ga ik in ieder geval mijn best voor doen. Maar niet opeens alleen maar skinny of verantwoorde recepten hier, hoor. Het moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn!
Ingrediënten
150 gram rucola slamelange
250 gram tros-tomaatjes
100 gram gegrilde artisjokharten
50 gram zwarte olijven (kalamata olijven)
1 sjalot
2 eetlepels balsamico azijn in olie
8 eetlepels olijfolie
zout, peper
Bereiding
Pel en snipper het sjalotje. Doe de sjalot met de balsamico-azijn, olijfolie en wat zout en peper in een mengbeker en mix er met een blender een gladde dressing van. Proef de dressing even en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper en/of olijfolie.
Was de tomaatjes en snij ze in kwarten.
Hussel de dressing door de slamelange en -ongeveer- de helft van de tomaatjes.
Doe de aangemaakte slamelange in een kom en verdeel de tomaatjes, artisjokharten en olijven erover.
Eet smakelijk!
0 reacties