Penne met basilicum-room en pecorino

door | 7 nov 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, saus, vegetarisch

Mag ik even tegen jullie aan klagen? Dat verbouwen vind ik allemaal nogal stressvol. We wáren van plan om half december naar ons appartement te verhuizen, maar het verbouwen kost helaas iets meer tijd dan gepland. Het leggen van de vloer hebben we verzet naar eind januari en direct daarna gaan we verhuizen. Tegen die tijd (of vooral: vóór de vloer komt) zou ’t allemaal wel af moeten zijn. Maar ja, dat dachten we nu ook al. Maar eind januari móeten we wel, want per februari komt er een nieuwe huurder in dit appartement. Begin volgende week wordt mijn keuken geplaatst. Als het goed is. Dat vind ik ook nog wel even een stress-factor. van de keukenboer krijg je een leidingschema: of je even wil regelen dat ’t in orde is voor de keukenmonteurs komen. De klusjesman is er mee bezig geweest, en we moeten er maar van uit gaan dat het zo goed is. Maar ik heb daar dus echt geen verstand van. Wat als het nou niet goed is? Wanneer kan de keuken dan geplaatst worden? En zo’n keuken kost nogal wat en daar wil je toch X jaar mee voor uit, dus dan moet het wel goed gebeuren… Maar goed, adem in, adem uit. Het komt vast goed. Toch?  >>klaag modus uit<<
Gistermiddag waren we in ons appartement aan ’t werk en naar het afvalbrengstation. En bij het boodschappen bestellen had ik al bedacht dat ik misschien wel een beetje moe zou zijn, dus dat ’t eten niet te moeilijk moest zijn. Het werd deze penne met aubergine en courgette met basilicum-room en pecorino. Het recept vond ik op de site van Hello Fresh.

Ingrediënten
400 gram penne
2 aubergines
2 courgettes
200 ml kookroom light
200 gram creme fraiche
200 gram pecorino
4 eetlepels bloem
90 gram pistachenoten (gepeld, ongezouten)
2 tenen knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
2 theelepels bouillonpoeder
30 gram verse basilicum
zout, peper, (olijf)olie

Bereiding
Was de courgettes en de aubergines. Snij de aubergines in blokjes en doe ze in een grote mengkom met de bloem. Hussel goed door, zodat alle blokjes bedekt zijn met een laagje bloem. Snij de courgettes in plakken en die in kwartjes. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak daarin de aubergine en courgette aan. Goed omscheppen om te zorgen dat het niet aanzet. Strooi er wat zout en peper over en laat met de deksel op de pan op een zacht pitje garen. Kook intussen de penne gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Vang wat kookvocht op als je de pasta afgiet.

Pureer ongeveer drie-kwart van van de basilicum met de kookroom en 2 eetlepels olijfolie.

Voeg de witte wijnazijn, basilicumroom en de creme fraiche toe aan de groenten.

Rasp de pecorino en roer ongeveer de helft door het room-mengsel. Roer een kopje van het kookvocht van de pasta door de saus om deze iets dunner te maken. En roer dan de pasta erdoor. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Schep wat pasta met roomsaus op een bord en strooi er een handje geraspte pecorino over. Strooi er een handje pistachenoten over en garneer met een paar blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta pesto a la Free

Pastasalade met pestospread en warmgerookte zalm

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

Éénpanspasta met roomkaas en spinazie

Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette

Éénpanspasta

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Pasta-ovenschotel met aubergine, spinazie en tomaat

Ovenschotel met pasta, aubergine en kaas

melanzane alla parmigiana

Penne Carbonara met courgette van Jamie

Vegan roompasta met courgette, erwten en munt

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *